Moerland en Boogerd

De achterbaksheid waarmee de jarenlange dopingpraktijk van de Rabobank – ploeg gepaard is gegaan, kon niet beter in het volle licht van de schijnwerpers zijn gezet dan door het statement van de Voorzitter van de Raad van Bestuur van die bank, Piet Moerland. Want natuurlijk had deze het grootste gelijk van de wereld toen hij met zoveel woorden verklaarde dat hij zich als geldgever zwaar belazerd voelde door die wielerploeg, waaraan zoveel jaren met de beste bedoelingen en de hoogste verwachtingen miljoenen en miljoenen aan sponsorgelden was gegeven, uiteraard met de vooronderstelling en het uitgangspunt dat daarmee schone topsport zou worden bedreven. Wat al die jaren zwaar overvraagd is gebleken en onverbiddelijk het gebrek aan karakter en persoonlijkheid bij management en wielrenners van die ploeg laat zien omdat ze zich mee lieten slepen door wat gangbaar was in hun eigen wereld en omgeving zonder een boodschap te hebben aan de geldschieter die hun bestaan in het profpeloton mogelijk maakte. Met natuurlijk als meest uitgesproken exponent van die karakterloosheid de zolang bejubelde Michael Boogerd.

Wiens glorie en roem nu toch wel erg gebouwd blijken te zijn op het drijfzand van infusen en preparaten van Oostenrijkse makelij. Maar ook dat zou nog vergeven kunnen worden als daar niet om heen gedraaid werd, als die connectie niet ontkend zou worden, als door die Boogerd zelfs met de rug tegen de muur niet nog altijd een potje gelogen zou worden. Terwijl onmogelijk nog van een leugen om bestwil gesproken kan worden, waar de kwalijke waarheid zo onontkoombaar is geworden, want ook al uitgesproken is door kollega – ploeggenoten. Geen kant kan hij meer op terwijl hij zichzelf met zijn bedrog alleen maar reduceert tot de niemendal die hij in feite blijkt te zijn. Omdat hij prestaties niet op eigen kracht blijkt te hebben geleverd en omdat hij bij het uitkomen daarvan ook nog niet eens zijn rug recht weet te houden, maar in zijn eigen vermeend belang met alle winden denkt mee te moeten waaien. Dus geef dan die Moerland maar eens ongelijk dat hij zijn buik er vol van heeft dat hij jarenlang zijn geld, het geld van de rekeninghouders, aan dit soort minkukels heeft gegeven.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Sport en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

8 reacties op Moerland en Boogerd

 1. Mack zegt:

  Waarom krijgt Armstrong zijn zeges niet weer terug eigenlijk, als toch iedereen gebruikte?

 2. Sjoerd zegt:

  Je moet toch oogkleppen op hebben als geldschieter. Dit wist toch iedereen al lang dat in het peloton gerommeld werd.

 3. RadaR zegt:

  Die arme bedonderde Rabobank. Die het geld wat mede in de wielerploeg werd gestoken zelf verdiende door met de LIBOR-rente te frauderen. Ik ben tot tranen geroerd, bewogen als ik ben met de Rabobank en haar gedrogeerde etalagepoppen op de fiets.

 4. Ximaar zegt:

  De Rabo ken ik al erg lang van ons dorp. Ze waren inning verweven met de LTB en de VVD. In de vele achterkamertjes bedreven ze naar hartelust hun vriendjespolitiek. Ik snap dan ook niet dat gerespecteerde renners voor zo’n sponsor wilden fietsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s