Daniel Dekker’s ketelmuziek

De tijd dat ik geregeld naar Radio 2 luisterde, ligt al weer een paar jaar achter mij. Daarvoor moet ik terug gaan naar de periode dat ik naar en van mijn werk in Roermond reed en dan steevast die zender aan had staan, waarnaar ik eigenlijk altijd met plezier luisterde. Ze verdreef op een smaakvolle wijze de tijd voor mij. Nadien is het voor mij stil geworden rond die radiozender, die ik thuis ook niet meer heb opstaan. Ook niet voor de Top 2000, in tegenstelling tot de rest van Nederland, als ik tenminste de luistercijfers mag geloven. En als je een tijd niet meer het vertrouwde geluid van een zender als Radio 2 hebt gehoord, dan doet dat wel wat met je, merkte ik vanochtend toen ik mijn autoradio er toch maar weer eens op afstemde, hoewel ik stilte steeds meer ga waarderen. Maar goed, een uitzondering hoort af en toe een regel te bevestigen met voor mij als gevolg dat ik gewaar werd dat mijn smaak in een paar jaar tijd toch fors is veranderd, hoewel ik ook niet uitsluit dat de toon en het geluid op dat eens zo door mij gewaardeerde Radio 2 ook danig op zijn kop lijkt te zijn gezet. Waarbij het ten slotte ook nog eens zo kan zijn dat ik mijn radio op het verkeerde moment kon hebben aangezet om namelijk met mijn neus in de boter van oubolligheid op die zender terecht te komen.

Bij de grootste famile van Nederland, waar op dat moment iemand plaatjes zat te draaien en aan elkaar kletste, die zichzelf afficheerde als de voorzitter van de supportersclub van Ajax. Waardoor je eigenlijk al weet dat zo iemand alleen maar de lollige broek past, van wie je evenmin een verstandig woord hoeft te verwachten omdat hij alleen maar geacht wordt bijdehand en geestig te zijn en aldus zijn luisteraars op sleeptouw te nemen en bezig te houden. Waarin hij dan ook met verve slaagde zonder dat er nog over smaak getwist hoefde te worden. Want daar werd op dat moment niet aan gedaan, omdat het allemaal gewoon leuk moest blijven en de luisteraartjes moest bevallen. Zodat het geen wonder mocht heten dat in dat tijdsbestek dat ik dit mocht aanhoren, dit radioprogramma “Gouden uren”, de uitverkiezing van de uitzwaaiplaat voor de paus de meeste reacties opriep. Een normaal mens krijgt zoiets volgens mij niet verzonnen, waarmee de inhoud en het gehalte van dit programma naadloos en feilloos is gedefinieerd. Het slaat nergens op, het gaat over niks en het doet nergens toe. Het houdt alleen die Daniel Dekker aan de praat, die met zijn ketelmuziek en holle frasen zijn uiterste best moet doen om zichzelf nog te overtreffen.

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Media en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Daniel Dekker’s ketelmuziek

  1. Mack zegt:

    Radio 2 is nu wat radio 3 vroeger was. Ik luister het meest naar radio 1.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s