De reflex bij PSV

Nadat eerst een linksback van PSV na een rode kaart zijn eigen onderarm plus een glazen deur in zijn eigen stadion aan barrels had geslagen en nu dan een PSV – speler na een nederlaag in de catacomben van het Feyenoord – stadion fysiek verhaal meende te moeten gaan halen bij een tegenstander, is de vraag alleszins gerechtvaardigd of de aanvoerder van dat team en de directie van PSV wel echt de eerstaangewezenen zijn om de Nederlandse arbitrage zowel mondeling als per brief ter discussie te stellen. Voor de eigen deur keren zou al van wijsheid getuigen zoals zelfreflectie en zichzelf de spiegel voorhouden aanmerkelijk sympathieker oogt dan die voortdurende reflex van structureel naar anderen te wijzen.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Sport en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

7 reacties op De reflex bij PSV

 1. Mack zegt:

  Ach wat gebeurde er nou helemaal? Toch niks. Ik weet zeker dat dit honderd keer per jaar gebeurd, maar dan zijn er geen camera’s bij.

  • robschimmert zegt:

   De heren hebben een voorbeeldfunctie, waarvoor ze ook nog eens vet betaald worden. Dus niks goed praten en al helemaal niet lullen over de arbitrage als je je niet weet te gedragen. Maar zo netjes, om niet te zeggen, zo flegmatiek als het er bij Ajax momenteel aan toe gaat, hoeft dus van mij ook niet. Zie nog eens de ‘De keurigheid van Ajax’.

   • Mack zegt:

    Ajax moet helemaal zijn mond houden, met zijne schijnheiligheden. Die hebben altijd de grootste mond als het vizier even niet op ze is gericht. Want als het gaat om voorbeeldfuncties kan ik best een aantal Ajaxieden opnoemen die zich in het verleden ernstig misdragen hebben. Ik denk dat ik er zo vijf uit mijn hoofd weet. Dus dat ze nu het fairplay promoten en doen alsof er bij hen nooit iets is gebeurd, getuigt van schijnheiligheid. En als dat niet zo is, mag PSV dus ook gewoon zeggen wat het vind van zaken die niet door de beugel kunnen, zelfs al maken eigen spelers zich schuldig aan wangedrag.

    • robschimmert zegt:

     Ik begrijp niet waarom je Ajax erbij haalt, terwijl ik nb zeg dat het flegma van Ajax best met een beetje meer gif of venijn doorspekt mag zijn.

 2. Mack zegt:

  Ik zag het net nog eens op tv, er gebeurde niks behalve wat duw en trekwerk.

 3. Sjoerd zegt:

  Volgens mij ligt het aan de trainer…

 4. Margo zegt:

  Ik heb geen verstand van voetbal, voor zover dat nodig is, maar zag het incident toevallig in het nieuws. Er gebeurde niet veel, als de rest zich er niet mee bemoeide was er niets aan de hand geweest. Het is net als met honden, je moet ze het gewoon zelf uit laten zoeken, er niet tussen duiken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s