Curieus nieuws

Ook deze zaterdag ontbreken ze weer niet. De vreemde verhalen die de mensensoort elke week weet te produceren. En dan te bedenken dat deze drie, die afkomstig zijn uit Duitsland, Wit – Rusland en Canda nog maar een selectie zijn uit het meer dan royale aanbod aan curieus nieuws:

In de Duitse stad München is in een kelder het gemummificeerde lichaam van een man gevonden. De man was al drie jaar overleden, maar betaalde nog steeds huur voor zijn woning. De Duitser, die sinds 2001 in de kelder woonde, werd dinsdag gevonden tijdens het opruimen van de ruimte, meldt de politie. Het lichaam werd in een houten stoel aangetroffen, compleet met kleren en schoenen aan. Bij het lijk trof men ook spullen aan uit het jaar van overlijden. Zo lag er een krant van mei 2009 en voedselproducten uit dat jaar. De conciërge had de man al drie jaar niet gezien, maar ging er vanuit dat hij verhuisd was. Opvallend genoeg betaalde de man nog wel de huur en hij was niet als vermist opgegeven. Tot augustus 2012 werd het geld via een automatische incasso afgeschreven, maar na een half jaar achterstand besloot de eigenaar toch een kijkje te nemen. De exacte doodsoorzaak heeft men nog niet kunnen vaststellen, maar de politie gaat niet uit van een misdrijf of zelfmoord.

Een Wit-Russische douanebeambte moet 2 jaar de gevangenis in, omdat hij niet heeft voorkomen dat Zweedse piloten vorig jaar vanuit een vliegtuigje honderden teddyberen over het land uitstortten. Aan de beren zaten bordjes vast met teksten als: ‘Wij steunen het vrije woord in Wit-Rusland’. Volgens een rechter in de ‘laatste dictatuur van Europa’ is het de douanier aan te rekenen dat hij de ‘luchtaanval’ niet kon tegenhouden. Dat hij straf krijgt is om meerdere redenen opmerkelijk, maar vooral omdat Minsk altijd heeft ontkend dat de teddyberenaanval überhaupt ooit heeft plaatsgevonden. Het Zweedse reclamebureau Studio Total zat achter de actie. Twee piloten van het bedrijf waren in Litouwen opgestegen om hun precisiebombardement boven Wit-Rusland uit te kunnen voeren. Nadat ze dreigende taal over de radio hoorden, zijn ze teruggekeerd. Maar niet voordat ze hun beertjes over het land hadden uitgestrooid.

De Canadese minister van Buitenlandse Zaken, John Baird, werd tijdens een politiek debat geconfronteerd met de mogelijkheid van een zombie-invasie. Parlementslid Pat Martin van de New Democratic Party vroeg gekscherend aan John Baird of Buitenlandse Zaken “een internationale zombiestrategie heeft bedacht, zodat een zombie-invasie niet omslaat in een zombie-Apocalyps.” Martin juichte verder de voorbereidingen van het Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention, dat zich bezighoudt met het voorkomen van de verspreiding van ziektes, toe. De politicus wilde daarom weten hoe Canada zich tegen een mogelijke invasie gaat beschermen. De vraag van Martin werd onder luid gelach en met een staande ovatie ontvangen, waarna John Baird reageerde. “Onder leiding van de huidige minister president zal Canada nooit een veilige haven voor zombies worden.”

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Curiosa en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s