Het maken van een BMW

Niet dat het hier om de fabricage van een wereldwonder gaat, hoewel de echte liefhebber zonder twijfel als gestoken door een wesp op zo’n bewering zal reageren. Maar waar is het natuurlijk wel dat de montage en het ineensteken van een BMW, en nog meer het komplete produktieproces dat er ten grondslag aan ligt, getuigt van het nodige technische vernuft. En dan doet het er helemaal niet meer toe of het om een Duits, Italiaans of Frans product gaat. Want de kern van het maken van een auto is overal hetzelfde. Het verschil zit hem in wat finesses, die in ieder geval niet zichtbaar worden in deze video van vijftien minuten waar in dit geval de naam BMW op geplakt kan worden. Maar het zou evengoed Peugeot of Alfa Romeo geweest kunnen zijn.

http://www.youtube.com/embed/libw1rV2McY?feature=player_detailpage

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Links en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Het maken van een BMW

  1. Mack zegt:

    Heel indrukwekkend. Bijna ongelofelijk wat die robots doen. Ik heb laatst een rondje in dit nieuwe model gestuurd. Reed prima.

  2. Sjoerd zegt:

    Of gemaakt kunnen zijn in Born…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s