Een mislukte tosti Hawai

Waarschijnlijk onbedoeld – en eigenlijk weet ik dat wel zeker – zou hier met logjes die geplaatst zijn in de kategorie ‘Eten en drinken’ de indruk kunnen worden gewekt dat wij tot die happy few behoren die bij hun rondtocht door culinair Limburg alleen maar gewend zijn om smakelijk en smaakvol te eten. Dat idee kan je als lezer gemakkelijk krijgen als je de verslagen leest over onze strooptochten langs allerhande uitspanningen en restaurants om bijvoorbeeld de lekkerste konijn in ’t zuur of dat delicate kippenpasteitje te vinden. Het is heus niet allemaal goud dat er blinkt, zijn wij inmiddels hardhandig aan de weet gekomen toen we er op uittrokken om de beste tosti Hawai in Zuid – Limburg te ontdekken. Omdat je dat niet elke dag moet doen, dus enige spreiding wel gewenst is om het nog een beetje leuk te houden, hadden wij een zorgvuldige planning gemaakt, die bij de Uitspanning de Nachtegaal in Meerssen zou beginnen. Door eerdere goede ervaringen, dachten we met zo’n start van deze campagne op zeker te spelen, in de verste verte niet vermoedend van wat voor een koude kermis we daar thuis zouden komen. Tamelijk ontspannen bestelden wij onze tosti Hawai, na nog geverifieerd te hebben of de lunchkaart nog om 16.30 uur werd gehanteerd en de keuken daarop was ingericht.

Dat bleek geen enkel probleem te zijn, zodat wij nauwelijks verrast waren toen de beide tosti’s circa tien minuten later werden opgediend. Waarmee het ook prompt met de pret was gedaan. Hoewel ze weliswaar op temperatuur waren, was daarmee meteen ook alle goeds gezegd. Want bij het snijden ervan werd je pas goed gewaar, wat je in feite voorgezet had gekregen. Een volledig van het ananasvocht doortrokken geroosterd wit stuk brood, waarop de kaas te verklaren viel uit een vertrouwde kleur, maar waarvan de smaak op geen enkele manier daartoe te herleiden was. En daaronder was een schijf ham terechtgekomen, welke er zo bijlag, dat je kon vermoeden dat ze er ook niets aan kon doen. Het resultaat was een substantie, die als ik niet beter wist en een argeloze passant zou zijn, evengoed het predikaat van een verwarmde dweil had kunnen geven, welke ook nog niet eens uitgewrongen was. Niettemin heb ik toch maar getracht om wat voor die tosti Hawai doorging te verorberen omdat ik anders allicht een debat over smaak zou hebben moeten voeren. En zoals bekend valt daar in het geheel niet over te twisten. Dus heb ik deze lijdensweg maar voltooid waarna ik bij de afrekening pas begreep dat ik weinig te reclameren had. Want wat kun je voor 4,50 euro verwachten van een tosti Hawai. Helemaal niets en dat is dus bij de Nachtegaal in Meerssen in elk geval wel volledig waargemaakt.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Eten en drinken en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Een mislukte tosti Hawai

  1. Sjoerd zegt:

    Die uitspanning kan ik dus al van mijn lijst afstrepen…

  2. Mack zegt:

    Alles in een menu waar Hawai in voorkomt, negeer ik, omdat het gewoon betekent dat er Ananas in zit. En daar hou ik niet zo van.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s