Over de grens – Genk

Voor veel Limburgers, en dan met name voor degenen die onder Echt woonachtig zijn, is het Belgische Genk vooral de plaats die een uitstekend ziekenhuis heeft dat een interessant alternatief biedt voor behandelingen in Sittard, Maastricht en Heerlen. Het is immers ook naast de deur en ziektenkostenverzekeraars maken nauwelijks tot geen bezwaar als keuzes naar die andere kant van de grens uitgaan. Daarnaast ontleent Genk ook zijn bekendheid aan de prestaties van de plaatselijke voetbalclub in de hoogste Belgische afdeling en trekt het automatisch een deel van de bezoekers die ook het naburige Domein Bokrijk weten te vinden. Neem dan ook nog de kolossale Ford – vestiging die er te vinden is en voeg daar de inspanningen aan toe die er worden gedaan om in de oude mijnzetels een groot cultureel centrum onder de naam C – mine te vestigen, en het zal duidelijk zijn dat Genk inmiddels zijn reputatie van troosteloosheid verre is ontstegen en zich heeft ontpopt tot een gemeente van 65.000 inwoners welke zich qua aantrekkelijkheid en dynamiek even sterk positionneert als het naburige Hasselt dat van oudsher die naam heeft. 

directie-uitstel-ford-genk-herstart-door-onenigheid-over-voorwaarden-id3665048-1000x800-nGenk_-_Onze-Lieve-Vrouw_van_de_Rozenkranskerk

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Limburg en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op Over de grens – Genk

 1. Beste, gelieve mijn naam te vermelden bij de foto’s van het Stadsplein van Genk en Euroscoop Genk OF ze te verwijderen. Dit zijn namelijk mijn foto’s en zijn zonder mijn medeweten en toelating op uw site geplaatst. Met vriendelijke groeten, Belgin Özgünes, webcorrespondente Het Nieuwsblad Regio Genk.

  • Hallo, dit was dus geen aprilgrap. Gelieve hier gevolg aan te geven of ik onderneem verdere stappen.

   • robschimmert zegt:

    Foto’s zijn verwijderd alsook de tekstuele aanvulling die op verzoek werd gedaan. We zullen belgin.ozgunes maar zsm vergeten, omdat bloggen zoiets als plezier is en ik geen behoefte heb aan reakties met een dergelijke intimiderende toon.

    • Belgin Özgünes zegt:

     ‘Een dergelijke Intimiderende toon’? Dan heb je mijn beleefde en nederige vraag op 1 april niet gelezen? Dat ik na drie weken pas antwoord krijg (en wat voor een antwoord!), dat is pas intimiderend en getuigt van weinig respect, mijnheer Schimmert.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s