Rondjes corn flakes

Ik weet niet of ik het ooit wel eens zo zout gegeten heb. Want wat wat ik nu gelezen heb, slaat toch weer veel zo niet alles. Je moet het maar in je hersens halen om de wereld rond te trekken om uit te vinden waar de beste cornflakes gemaakt en gegeten worden. Inderdaad, dat verhaal van die vreemde kostgangers blijft maar kloppen:

Een 33-jarige man uit Engeland heeft inmiddels al 60 landen bezocht om erachter te komen waar de beste cornflakes gegeten worden. De Brit is van plan om alle landen van de wereld te bezoeken. Mick Hobday heeft in totaal al 64.000 euro uitgegeven aan de reis en zo’n 4000 kommen cornflakes gegeten. Van elke maaltijd in een nieuw land maakt de wereldreiziger een foto. De beste soort komt tot nu toe uit Egypte, de slechtste ervaring had Hobday in het Afrikaanse Mauretanië. “Het is niet zo moeilijk om de cornflakes te vinden in buitenlandse winkeltjes, want het is de meest voorkomende cereal die er is. Maar de kwaliteit varieert nogal, dus het is een enorm karwei om de beste eruit te pikken.” Hobday is nog lang niet klaar met testen. “Om het compleet te maken, wil ik ieder land van de wereld bezoeken. Mijn reis is dan uniek, en nog belangrijker: pas dan weet ik wat nou de beste cornflake is die er bestaat”, aldus de Brit.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Curiosa en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s