Verborgen Verleden

Onder wiens supervisie of verantwoordelijkheid het programma gemaakt wordt, is met de beste wil van de wereld niet te achterhalen. Er staat in de tv-gids wel tussen haakjes NTR vermeld, maar die staat alleen maar bekend als verlener van technische facilteiten. Een beetje vreemd dus die geheimzinnigheid, wat dus niet bijdraagt om tot een vrij en positief oordeel te komen. Terwijl dat toch al lastig is ondanks dat de formule, het idee op zich best aansprekend is. Daar valt eigenlijk weinig op aan te merken. Maar op de uitwerking des te meer. Waardoor dat “Verborgen verleden” – over dat programma gaat het – zo maar een hoge irritatiegraad krijgt. Natuurlijk is het leuk om iemand voor het oog van de camera naar en in zijn verleden te zien spitten. Tekenen van herkenning en aanknopingspunten zijn er genoeg aanwezig voor al die amateur – genealogen die op eigen houtje in zoveel gemeente – en andere archieven stamboomonderzoek hebben gedaan en dus als geen ander ook weten hoeveel tijd en vooral kosten ermee gepaard gaan om tot een serieus en interessant resultaat te komen.

Tot zover nog niets aan de hand omdat nu eenmaal niet elke stap en iedere zweetdruppel plus frustratie in beeld gebracht kan worden. Grote stappen en snel thuis is immers de insteek om zo’n tv-programma tot stand te brengen. Maar wat daarentegen wel danig schuurt en in hoge mate irriteert, is dat het opnieuw de Bekende Nederlander is die zo’n onderzoek plus haar resultaten op een presenteerblaadje krijgt aangereikt, zonder daar ook maar enige moeite voor te hebben gedaan en zonder dat het hem of haar ook maar ene euro kost. Ze hoeven een enkele witte vlek slechts met een oh en ah op te vullen en klaar is kees. Waarmee die elite het opnieuw best voor zichzelf voor elkaar lijkt te hebben gebracht ten overstaan van kijkend Nederland dat het met beelden moet doen en verder met lege handen achterblijft en nog meer met dat onaangename idee dat BN’ers als Monique van der Ven, Gerdie Verbeet, Mart Smeets en Marthe Röling, die hun zaakjes toch al goed op orde hebben, dit ook weer prima geregeld hadden. Waardoor zo’n programma als ‘Verborgen Verleden’ dus gedoemd is om te irriteren.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Media en getagged met , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Verborgen Verleden

  1. Nanos zegt:

    ALLE programma’s met BN’ers in een situatie buiten hun reden van bekend zijn, zijn irritant.
    WEG ERMEE!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s