Een gedupeerde gedeputeerde

Van Maastrichtenaren kan ik het nog hebben, zeker als ze zich eraan te buiten gaan tijdens de dolle, dwaze dagen. Dan met name zijn ze geëxcuseerd voor hun chauvinisme dat hun wereld nu eenmaal beperkt tot de vierkante kilometer rond het Vrijthof en hen doet geloven dat de beschaving ophoudt bij de Servaasbrug. Tijdens de Vastelaovend is hun die waan met plezier gegund en mogen ze zich daar gerust even geheel aan te buiten gaan, omdat je nu eenmaal een Sjeng bent. Of je bent dat niet. Zo simpel is die tweedeling dan. Wat door die ene gedeputeerde toch vergeten schijnt. Dus bij wie kennelijk ook het licht wat uit is gegaan sinds hij een stoel op het Gouvernement in Maastricht mag bekleden en wel erg aanpassingsbereid is gebleken, want even vergat dat hij bestuurder was en ook is, ongeacht of het Carnaval is of niet. Hij heeft er maar voor de provincie en de Limburgers te staan, 24 uur van de dag en het gehele jaar door, dolle, dwaze dagen of niet. Omdat hij door PvdBhen gekozen is, daartoe aangewezen is en daarom royaal betaald en van uitgebreide faciliteiten voorzien, op kosten van de gemeenschap waarvan hij de belangen geacht wordt te behartigen. Dan heeft hij dus daarvoor te gaan en behoort hij niet van twee walletjes te willen eten.

Want anders kan de klaagzang van gedeputeerde Patrick van der Broeck niet uitgelegd worden als hij er blijk van geeft dat hij op Carnavalsmaandag met de grootst mogelijke tegenzin naar Den Haag vertrekt omdat daar beslissingen over bezuinigingen van 250 miljoen kunnen worden genomen die voor Limburg meer dan belangrijk zijn, terwijl hij liever met zijn provinciegenoten de Vastelaovend had willen vieren. Maar zo zit de wereld voor een gedeputeerde niet meer in elkaar, moest hij onder de hand aan de weet zijn gekomen, nu hij tot dat selecte gezelschap van bestuurders is gaan behoren dat op andere momenten van voorrechten mag genieten. Waardoor het al helemaal niet meer aangaat dat deze prominente CDA’er in die aloude reflex schiet op zo’n moment dat de voordelen van zijn funktie nu eens niet zijn kant op vallen door dan te roepen dat het ministerie het Carnaval minacht en met de rug naar het land over de zee uitkijkt. Wat dan zou aantonen hoe zeer de Randstad de Randstad is. Alsof Maastricht op deze dagen niet alleen maar Maastricht is en deze van der Broeck zich maar al te graag in dat zelfde keurslijf hijst omdat dat het meest bij zijn gemakzucht blijkt aan te sluiten en hem zelfs past.

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Limburg en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Een gedupeerde gedeputeerde

  1. Mack zegt:

    Maar laten we eerlijk zijn, carnaval is toch ook veel belangrijker dan de rest van het jaar voor een Maastrichtenaar?

  2. Sjoerd zegt:

    Ik zou ook liever carnaval vieren, maar moet helaas maandag ook gewoon werken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s