Big Ben

Het is al weer een dik half jaar geleden dat hij zichzelf in de avondvullende uitzending van ‘Zomergasten’ duchtig afschminkte als een onverbeterlijk kletsmajoor, wiens woordenstroom door niets en niemand te stuiten was en die aan die drie uur nog niet voldoende had om de lof op zichzelf afdoende bezongen te hebben. Want zo had die Ben Verwaayen, CEO van Alcatel – Lucent, het met zichzelf getroffen. Welk loflied uiteindelijk wel meteen zijn zwanenzang is gebleken, nu zijn Raad van Commissarissen en Raad van Bestuur schoon genoeg blijken te hebben van al zijn praatjes, die per saldo totaal geen zoden aan de dijk gezet hebben. Met een dramatisch gekelderde beurswaarde van dit bedrijf dat zich met zijn 75.000 werknemers tot een van de grote spelers in de ICT – benverwaayen150-croppedmarkt mag rekenen. Zoals al zijn verhalen over verandering, targets en de ultieme strategie ook niets meer opgeleverd hebben dan een verlies van meer dan een miljard euro in 2012. Met als uiteindelijke konsekwentie het aan hem gedane verzoek om alsjeblieft op te stappen. En nog blijkt die Verwaayen in zijn ijdelheid en zelfingenomenheid nog geen krimp te geven en blijft hij flexibel als een deur als het om zelfreflectie gaat.

Want de understatements zoals ze uit zijn mond komen zijn niet te tellen als hij bijvoorbeeld ervan rept dat de uitvoering van een strategie nu eenmaal niet zijn ding is omdat hij zich meer de man van de vergezichten voelt. Flinkheid die opeens een wollige verpakking krijgt. Ja, daar kan deze Ben wat van als hij zelf in het geding is en zijn zwakste flanken verhuld moeten worden. Vandaar dat hij als die stevige vent heel relaxed in die hele positieverschuiving zegt te zitten en dat hij dan ook volledig gecommitted zijn job zal blijven doen tot er een opvolger, zijns gelijke in zijn woorden, zal zijn gevonden. Waarna zijn borstklopperij in de vorm van het eufemisme zijn voltooiing krijgt met zijn vaststelling dat zijn vertrek eigenlijk volstrekt logisch is en voor de hand ligt omdat in big business nu eenmaal gerekend wordt met houdbaarheidsdata van vijf jaar. Aldus ten overvloede bewijzend dat hij nog altijd niet verlegen zit om de nodige babbels en dus ook niets van zijn zelfdunk heeft verloren en daarmee ook aantoont dat hij gewoon de Ben is gebleven, die zichzelf wat graag als Big Ben ziet die boven alles en iedereen uittorent en als het moet, zich er boven uit kletst.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Mensen, mensen... en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Big Ben

  1. Mack zegt:

    Mooi hè, dit werkt gewoon. Als je er eenmaal zit haalt het volgende bedrijf je weer binnen als de verlosser zonder dat naar bereikte resultaten wordt gekeken. Het houdt elkaar allemaal de hand boven het hoofd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s