Onze man in Arnhem

Hoewel hij maar één seizoen bij Ajax speelde, is hij in dat jaar toch een man met statuur in de Amsterdamse Arena geworden, waaruit de meeste fans hem dan ook node zagen _media_show_11892_image_mediavertrekken. En nog niet eens zozeer vanwege zijn voetballende kwaliteiten, hoewel zijn linkervoet op de Nederlandse velden onovertroffen is en nog altijd garant staat voor een loepzuivere, strakke en tegelijk fluwelen pass over elke afstand. Maar wat veel meer van hem wordt gemist, zijn zijn gebaren en blikken, zijn kwinkslagen waarmee hij de stemming in en buiten het veld, in de mixed zone en in de kleedkamer steeds weer wist te bepalen en zo genoeg toegevoegde waarde bood om een voetbalwedstrijd zijn echte karakteristiek en ambiance te geven. Dat ontbreekt er nu toch een beetje aan, voor, tijdens en na de wedstrijden van Ajax als hij toch sprekend en gebarend de aandacht op zich wist te vestigen en zorgde voor wat krenten in de pap. Omdat een voetbalwedstrijd echt meer is dan alleen maar die negentig minuten op de grasmat, begreep Theo Janssen als geen ander.

Waardoor hij volstrekt authentiek en op zijn eigen wijze de public relations van Ajax in dat jaar behartigde en dat nu dus op een identieke manier doet in Arnhem, in de Gelre Dome of op welke plaats waar hij met zijn nieuwe club en oude liefde Vitesse verschijnt om niet alleen zijn stiel te bedrijven, maar ook dat ding te doen waarin hij zo bedreven is. Namelijk sfeer op en buiten het veld maken door vooral zichzelf te zijn en voortdurend zijn mening te vertolken zonder zich door iemand daarin te laten hinderen dan wel zich door wat dan ook belemmerd te voelen. Wat vaker leidt tot opvallende uitspraken, hoewel ze ook weer niet zo bijzonder zijn, maar in de voetbalwereld dus wel omdat men daarin nu eenmaal gewend is elkaar na te praten dan wel de oren te laten hangen in die richting van waaruit de meeste wind waait. Behalve dus Theo, die daar maling aan heeft, maar dus niet aan zichzelf. Waardoor hij steeds een mening heeft, die ook vertolkt en dus spraakmakend is en daarmee zijn stempel telkens drukt op het voetbalweekend en zo de verademing wordt die met recht de titel van onze man in Arnhem mag dragen.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Sport en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s