Twee vreemde verhalen

Dit zou ‘met de deur in huis vallen’ genoemd kunnen worden, dit opdissen van twee zulke merkwaardige verhalen als opening voor een nieuwe logweek. Toch zullen mijn lezers en bezoekers het ermee moeten doen, omdat ze te dolzinnig zijn om ze te laten passeren:

Een Engelse cd met 30 minuten stilte is een groot verkoopsucces. Zelfs uit Ghana, Duitsland en Oostenrijk kwamen orders binnen. Het schijfje is nu uitverkocht.De cd is opgenomen in de kerk van St. Peter’s in het Zuid-Engelse dorp Seaford. Luisteraars horen alleen af en toe het kraken van de houten banken, enkele voetstappen en wat verkeerslawaai op de achtergrond. Met de cd wilde het bestuur van de 12e-eeuwse kerk extra geld bijeenbrengen voor herstelwerkzaamheden. Het idee was afkomstig van het 74-jarige kerklid Roger Bing, die voor de traditionele open dag eens wat anders wilde om de aandacht van het publiek gevangen te houden. Platen en composities met alleen stilte zijn meer voorgekomen. Zo verkocht het label Stiff Records 30.000 exemplaren van een plaat met de titel De geestigheid en wijsheid van Ronald Reagan, waarop niets te horen was. De plaat kwam uit in 1980, toen Reagan tot president van de Verenigde Staten werd gekozen. De Tsjechische componist Erwin Schulhoff verblijdde de muziekwereld in 1919 met In Futurum, een compositie van stilte. Dat ‘stuk’ diende als voorbeeld voor 4.33 van de Amerikaanse componist John Cage uit 1952. De ‘uitvoerenden’ hoeven 4 minuten en 33 seconden niets te doen.

Een jonge Zweedse vrouw kreeg van haar dokter een merkwaardige behandeling om haar zere schouder te genezen. Hij gaf haar daar een dildo. Na een aantal afspraken in de polikliniek in de Zweedse plaats Ludvika, stelde de dokter de vrouw voor om bij hem thuis de behandeling voor te zetten. De arts beloofde haar een revolutionaire behandelmethode waar zij gratis gebruik van mocht maken. In de hoop eindelijk van haar pijnlijke schouder verlost te worden, ging de vrouw op het aanbod in. Thuis bij de dokter kreeg ze een kopje koffie en een roze dildo. Het seksspeeltje zou volgens de dokter goed zijn voor haar zelfvertrouwen. “Ik kreeg meteen de slappe lach”, zei de vrouw. “De dokter vroeg me of ik de kleur van de dildo misschien niet mooi vond en haalde prompt een blauw exemplaar tevoorschijn”. Vervolgens begon de dokter te praten over de borsten en andere lichaamsdelen van zijn patiënte en adviseerde haar om zichzelf goed in de spiegel te bekijken. Dit werd de vrouw te veel en ze rende het huis uit. Na dit incident bestookte de arts de vrouw met telefoons en mails, waarin hij voorstelde om door te gaan met de behandeling. Ze mocht eventueel een vriendin meebrengen. De vrouw voelde zich steeds meer bedreigd en durfde het huis niet meer uit te komen, uit angst om haar dokter tegen het lijf te lopen. Na een week vertelde ze het verhaal aan haar moeder. Die belde meteen naar de kliniek om te klagen over de merkwaardige behandeling. Hierop werd de dokter op staande voet ontslagen. Zijn experimentele behandelmethode is gemeld bij de lokale autoriteiten.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Curiosa en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s