De schoft en de Schoenenreus

De mannen die vandaag het meest prominent het Nederlandse nieuws haalden, hebben allen een achternaam die met de letter L begint, zodat die overeenstemming alleen al, maar nog meer hun daden hen gemakkelijk kwalificeert tot de drie lullo’s van deze tweede februari. Met ex – bestuurder Linders van de FNV Bouw die met drie dreigbrieven een 79 – jarige vrouw had proberen af te persen, en Ronald van Latenstein, de ex – CEO van SNS Reaal, die met het geld van anderen roekeloos omsprong om er zelf met een riante bonus beter van te worden, als goede tweede en derde. Maar in hun falen konden zij niet op tegen de direkteur van de Schoenenreus (let op de naam!) René de Lege die qua lompheid alles en iedereen overtrof. Want wat deze klaar speelde met zijn werknemers om een doorstart van zijn bedrijf te realiseren, is nog nooit vertoond en roept werkelijk de meest vreselijke associaties op. Omdat de Schoenenreus in zwaar weer verkeerde en failliet was verklaard, werden alle filiaalhouders en hun assistenten per mail verordonneerd naar het Autotron in Rosmalen. Daar aangekomen diende iedereen bij het naar binnengaan een sticker met een letter op de kleding te bevestigen. Vervolgens werd hun meegedeeld dat dankzij de interventie van drie financiers een doorstart in afgeslankte vorm mogelijk was.

Vervolgens werden diegenen die een sticker met de letters A tot en met H op hun kleding hadden, verzocht de zaal te verlaten met medeneming van al hun spullen. Nieuwsgierig voldeden de betrokkenen daaraan om bij de garderobe in de armen te lopen van een representant van het UWV, die een ontslagbrief en een folder over uitkeringen aan hen uitreikte. Waarna men de sleutels moest inleveren en onder dwang van de royaal aanwezige beveliging het pand kon verlaten. Een baan, een arbeidsverleden en vele illusies armer. Zo werkte dat bij meneer de Lege die namens de Schoenenreus met de grootst mogelijke poten door de porseleinkast van gevoelens zoals loyaliteit en commitment bij zijn medewerkers denderde en dus lak betoonde aan alle vereisten en regels die gehanteerd behoren te worden bij collectieve ontslagen, laat staan dat hij een boodschap had aan de emoties van alle 1500 medewerkers, als hij er al weet van had dat deze bestonden. Vandaar dat lullo eigenlijk nog een te vriendelijk predikaat is voor deze baas van de Schoenenreus, welke tent men dus ook beter kan mijden zolang deze schoft aan het hoofd daarvan staat.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Curiosa en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

10 reacties op De schoft en de Schoenenreus

 1. Jolie zegt:

  Sjonge, wat een (nog zacht uitgedrukte) schofterige werkwijze!

  Ik was benieuwd naar de stelling van FNV-bondgenoten hierover, en googlede ernaar, maar kon alleen vinden dat ze er ‘twijfels’ bij hadden. Het zoveelste bewijs dat ik mn FNV-lidmaatschap niet voor niets heb opgezegd.
  Wat ik wel vond was deze blogpost van Ilse Annegarn:
  http://ilse-annegarn.blogspot.nl/2013_02_01_archive.html
  Ze beschrijft hetzelfde trouwens.
  Vreemd dat een vakbond (of landelijke media) hier niets mee doen.

 2. Bespiegelaar heeft een writers block,zijn ergernissen zijn even te groot

 3. Sjoerd zegt:

  Beek was nog open vandaag, ik heb eens naar binnen gekeken, maar ik vrees dat met dat assortiment een doorstart ook niet lang stand houdt.

 4. kat zegt:

  De winkels die nog open zijn zijn leeg qua volk
  Alleen de verkoopsters staan er wat verveeld mede dat er geen vracht komt en het maar met de overblijvende schoenen en kleding moete doen..
  Klanten zijn die al beu gezien ondertussen die schoenen staan er nu ondertussen 3maanden met nix nieuws in de rekken

 5. Mack zegt:

  En het UWV werkte hieraan mee?

 6. Nanos zegt:

  Inderdaad, schofterig, ook van het UWV dat beter zou moeten weten.

 7. Laurent zegt:

  Waaaaat??? On-ge-lo-fe-lijk!!!

 8. Margo zegt:

  Schofterigheid is de norm geworden. Ik verbaas me nergens meer over.

 9. Pingback: De schoft en de Schoenenreus - Schoenenkneus | Dwerg in schoenen reus in opruiming

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s