Jungle in Den Bosch

We kunnen weer geweldig trots op onszelf zijn. Voor de tweede keer in twee dagen hebben we de wereldpers gehaald. Was het eerst met de abdicatie van Beatrix, nu zijn we door een aantal landgenoten uit Den Bosch op sleeptouw genomen in de richting van de internationale persbureaus en media. Zij hebben er tenminste voor gezorgd dat we er niet meer voor hoeven te vrezen dat we aangezien worden voor dat kneuterige landje achter de dijken. Dankzij hen kunnen we nu in status wedijveren met volken in Oost – Europa, met de Russen en Italianen en meer in het bijzonder met de vele voetballiefhebbers onder hen voor wie het usance is om spelers met een donkere huidskleur in woord en gebaar te intimideren. Discriminatie heet dat nog niet eens, omdat dat een te hoog gegrepen kwalificatie is voor het botte en primitieve gedrag van deze lieden. En dachten wij dus tot voor kort dat wij in onze streken er te beschaafd voor waren om ons aan dergelijke banaliteiten over te geven, sinds gisterenavond weten we ook weer beter.

Want een verzameling rapalje uit Den Bosch, die volgens het NIPO op een na aantrekkelijkste stad van ons land, heeft ons rauw uit die zo zoete droom geholpen en ons op aarde teruggebracht. Met dien verstande dat we daardoor zomaar in de grote mensenwereld zijn terecht gekomen en dus niks beter blijken dan al dat gespuis dat ver van ons weg zich te buiten gaat aan alle vormen van discriminatie die tot voor kort naar ons oordeel tot hun cultuur, tot hun gewoonten behoorden. Des te wranger onze werkelijkheid, nu daarin blijkbaar ook het maken van oerwoudgeluiden als communicatievorm geldt in de richting van mensen met een andere huidskleur. Lang leve de beschaving die wij dus zo koesteren, maar die zo weinig voorstelt als dit gedrag toch nog mogelijk blijkt te zijn, waardoor je je als mens met welke afwijking dan ook, blijkbaar ook hier maar het beste kunt bergen. Omdat het tuig en het gajes in ons land ook een stem heeft en zich daarvoor in elk geval wel een weg weet te banen. Zoveel is duidelijk geworden na het bekertreffen tussen FC Den Bosch en AZ gisteren, wat een leuk voetbalavondje had moeten worden in een stad waar kennelijk de wetten van de jungle nog heersen.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Sport en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Jungle in Den Bosch

  1. Sjoerd zegt:

    We gaan er hollend op achteruit heb ik het gevoel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s