Hilaria

Het wekelijkse drieluik aan hilarische en vaker ongelooflijke verhalen kent ook deze keer een inhoud die er zijn mag en op zijn minst de lezer zal verbazen. Sydney, Rio de Janeiro en Sourzac waren de vindplaatsen van de volgende drie curiosa

Een inwoner van het Franse dorp Sourzac heeft een zoete wraak genomen op de Franse belastingdienst. Een belastingverhoging van 429 euro die hem tot zijn grote woede was opgelegd, heeft hij voldaan in muntjes van 1, 2 en 5 eurocent. Dat hebben Franse media gemeld. De man meldde zich met zo’n 50 kilo aan munten bij de belastingdienst. Die was niet blij met het muntgeld, maar kon niet anders dan het accepteren.

In Rio de Janeiro heeft een gezin na dertig jaar zijn vermiste schildpad teruggevonden. In 1982 had de familie huisdier Manuela voor het laatst gezien. Een langdurige zoektocht leverde destijds niets op. De familie ging er vanuit dat het reptiel door de voordeur was ontsnapt, toen bouwvakkers die open hadden laten staan. Het gezin had deze week besloten het huis op te ruimen. In de rommelkamer op de tweede verdieping vond zoon Leandro een doos van een platenspeler, waarin hij de elektrische apparatuur wilde verzamelen. Daar stak de schildpad haar herkenbare rode kop onder het schild vandaan. Tegenover de tv-zender Globo G1 zei Leandro: ”Ik wilde die doos gebruiken om troep in te verzamelen om weg te gooien, toen iemand me attendeerde op het beest dat er in zat. Ik schrok me dood toen ik de schildpad zag.” Braziliaanse dierenartsen nemen aan dat de schildpad de dertig jaren heeft overleefd door het eten van termieten. Dierenarts Jeferson Pires: ”Deze schildpaddensoort is bijzonder veerkrachtig en kan zomaar twee tot drie jaar zonder voedsel.”

Een man uit Sydney hoeft van de rechter geen boete te betalen omdat zijn geit een bloemperk heeft vernield. De geit, genaamd Gary, werd betrapt toen hij de bloemen bij het Museum of Contemporary Art in Sydney aan het opeten was. Agenten legden de eigenaar van het dier een boete van zo’n 350 euro op wegens vernieling. Volgens de advocaat van de man zag de politie een belangrijk oordeel over het hoofd. Gary is namelijk geen mens, maar een geit en die eten planten. De rechter was het hiermee eens en oordeelde dat de boete niet betaald hoefde te worden. ”Hij had misschien wel net zo lief een ijsje gehad”, aldus de rechter. ”Gary heeft de agenten een waardevolle les geleerd”, aldus de eigenaar, comedian James Dezarnaulds. Door de rechtszaak heeft de geit nationale bekendheid verworven in Australië. Buiten de rechtbank stonden horden journalisten op het dier te wachten voor een reactie.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Curiosa en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Hilaria

  1. Sjoerd zegt:

    Die schildpad is echt merkwaardig…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s