Stuurverwarming

Omdat het aantal prikkels dat mij als argeloze consument van dag tot dag en van uur tot uur wordt toegediend, alleen maar lijkt toe te nemen, doe ik al geen enkele moeite meer om echt van onecht en relevant van irrelevant te onderscheiden. Ik zie slechts fake, glitter, glamour en humbug die ons via commercials worden opgediend en toegeschreeuwd waarvan er gelukkig genoeg door de mand valt. Gewoon omdat mensen zich niet altijd willen laten belazeren en het geld liever in de zak houden voor zaken die er toe doen. Maar moeilijk is het wel. Want vaker slaan er toch artikelen en zaken aan waarvan je met je gezonde verstand afvraagt hoe mensen zich tot de aanschaf ervan hebben kunnen laten verleiden. Ik heb het al eens gehad over de elektrische tandenborstel, waar ik nog altijd mijn vraagtekens bij zet. Zoals een vaatwasser in mijn optiek evenzeer een twijfelachtige aanschaf is voor een eenpersoons – of een tweepersoonshuishouden. En zo is er veel meer overbodigs te bedenken, waar ik verder nooit over heb gerept, maar waartoe bijvoorbeeld een Tomtom wat mij betreft ook gerekend kan worden, omdat ik voordien mijn weg ook altijd goed had weten te vinden.

Van hetzelfde laken een pak waren en zijn voor mij de Senseo, de Nespresso en de elektrische blikopener, maar welke kennelijk in de markt gezet werden om produktiebedrijven en daaraanvolgend een economie aan de gang te houden. Dat dat steeds lastiger wordt en dat daartoe alsmaar zotter capriolen moeten worden uitgehaald oftewel steeds maffere snufjes en gadgets worden verzonnen, bleek mij wel deze week tijdens een reclameboodschap van Opel. Want automerken moeten blijkbaar ook alles uit de kast halen om zich van de concurrent te onderscheiden. Waarbij het gekste nog niet gek genoeg lijkt te zijn. Een andere konklusie werd mij niet meer gegund nadat ik had gehoord dat dit automerk een bepaald type aanbood dat exclusief was uitgerust met stuurverwarming. Alsof daar ooit om was gevraagd. Alsof de autorijder daar op zat te wachten. Maar verbazen hoeft het niet als ook die onzin over twee, drie jaar gemeengoed blijkt te zijn geworden en als het meest normale assortiment wordt beschouwd voor elke personenauto. Want zo snel kan het wel verkeren in onze consumptiemaatschappij, die dolgedraaid als ze is, elke kopende klant iedere kant op krijgt en alles laat slikken, of deze het mooi vindt of niet.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Samenleving en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

7 reacties op Stuurverwarming

 1. Emigrant zegt:

  Oef, daar heb je echt een primeur; hoe verzinnen ze het. Laatst zat ik bij iemand in een auto met zitvlakverwarming; dat was erg onprettig. Maar misschien dat het in Noord-Scandinavië zinvol wordt gevonden.

 2. Sjoerd zegt:

  Een lelijke eend liep destijds al 1 op 20… dan praten we over pakweg 50 jaar terug. Moet je nu eens voor komen.

 3. pjotr zegt:

  Die lelijke eend had wel een heel klein motortje van 325 cc, maar inderdaad geen overbodige opsmuk zoals benzinemeter, verwarming, electrische ruitenwisser of zelf terugvallende richtingaanwijzer . Als je tegenwind had, moest je terugschakelen naar de 3e versnelling. Ik heb er wel eens een wagen mee kunnen inhalen: Dat paard liep niet harder.

 4. Margo zegt:

  Ik hou wel van overbodige luxe! Ik heb een hekel aan kou en ben menigmaal met slechts vier vingertoppen aan het stuur in een ijskoude auto weggereden. Geef mij maar stuurverwarming! Welk type Opel was dat? Wij hebben sinds een paar maanden een Opel waarvan mij het type (waarschijnlijk omdat ik net twee weken met vakantie ben geweest en daar erg lui van word) mij niet te binnen wil schieten. Misschien heeft die dat wel, ik ga eens kijken. Oh, het is een Insignia.

 5. Bertie zegt:

  O heerlijk. Van je warme huis in een volledig verwarmde wagen te stappen. Hopelijk komt het het ooit zo ver dat de wagen pal naast mijn luie stoel kan parkeren.

 6. Anoniem zegt:

  Ik heb dit ook altijd een totaal zinloze toevoeging gevonden. Altijd wars geweest van al die onzinnige verzwarende luxe op auto’s. Totdat ik zonder erom te vragen ineens de zgn zoekte van Raynaud (ja lijkt op dat automerk) lijk te hebben… hetgeen inhoudt dat bij aanraking met iets kouds je bloedvaten dichtslaan en je met een soort bevroren vingers zit na aanraking van bv een koud stuur! Momenteel aan het kijken wat voor auto’s deze optie aanbieden,… ik zou het super vinden!

 7. Anoniem zegt:

  En nee handschoenen helpen niet, been there done that,… die isoleren alleen de kou.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s