Muziek en mijn verhaal (3)

De muziek van deze week is voor mij onverbrekelijk verbonden met het moment dat ik kennis maakte met de grammofoonplaat, die bakelieten schijf waarop aan beide zijden voor ongeveer drie minuten muziek was vastgelegd. Een wonder van techniek , met name voor mijn kinderogen toen ik ze voor het eerst zag en merkte waartoe ze in staat was. Dat eerste kontakt ermee speelt in het midden van de vijftiger jaren toen ik nog wel eens uit logeren ging bij mijn oom en tante in Hilversum. Wat in een wereld die toen nog behoorlijk klein was, al een hele belevenis was, zeker doordat daar een platencollectie waar je toen al u tegen zei, tot mijn beschikking stond. Waardoor ik niet uitgedraaid kwam en nu nog alle muziek van toen en daar feilloos uit mijn geheugen kan opdiepen. Met als onverbiddelijk hoogtepunt die echte Amerikaanse vocalgroup The Four Aces waarvan ik mij zo vijf, zes nummers herinner, met daartussen mijn absolute favoriet ‘La Rosita’ dat ik waarschijnlijk tot wanhoop van die oom en tante in dat bestek van een week wel grijs heb gedraaid, hoewel ze toch altijd vriendelijk naar mij bleven lachen en ik dus even zo vrolijk maanden later terugkwam om mij weer op datzelfde bakeliet met daarop gelukkig nog steeds ‘La Rosita’ te storten.

http://www.youtube.com/watch?v=EA2kl-pgJgU

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Muziek en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Muziek en mijn verhaal (3)

  1. riakristelijn zegt:

    Ik had ook zo,n oom. Hij woonde nog bij mijn opa en oma thuis, dus als we daar gingen logeren draaide hij platen, ik mocht het niet zelf doen. De Selvera’s, Doris Day, maar ook zeemansliedjes, ik vond het prachtig!

  2. riakristelijn zegt:

    Geen idee waarom ik hier ineens ria kristelijn heet, maar het is ria van felius, voor als je het niet begrijpt 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s