Vogelpoepmuziek

De ware kunst verkent, experimenteert, onderzoekt en verlegt ook grenzen. Tegen die achtergrond moet veel mogelijk zijn en dus ook aanvaard worden. Maar dat houdt ook in dat er wel eens hevig doorgeschoten wordt en er iets tot stand komt dat nergens op slaat en uitsluitend als baarlijke nonsens gekwalificeerd kan worden. Zoals in het volgende verhaal waarin iemand ook zo nodig de kunstenares moet en wil uithangen, maar dus nauwelijks serieus te nemen is:

Een muziekstuk dat is gebaseerd op de ontlasting van vogels, beleeft dit jaar zijn première in een museum in Liverpool. Kunstenares Kerry Morison legde bladmuziek onder de bomen in parken in de Britse havenstad en liet de vogels erop poepen. Componist Jon Hering maakte er de compositie Vogelpoepmuziek van. Morrison wil met het stuk laten zien welke rol vogels in het milieu spelen. ”Zij spelen door hun ontlasting een zeer belangrijke rol in het ecosysteem van de stad. Zij verspreiden zaadjes; dus hun poep helpt de bodem te verrijken. Zo krijgen we een soort kunstmest”, zegt zij. Het orkest voor moderne experimentele muziek aPatF Orchestra voert het werk van 20 minuten uit.

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Curiosa en getagged met , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s