Besturen volgens Verbruggen

Nu de wereld rondom Lance Armstrong wat doorzichtiger begint te worden en ook duidelijker wordt, wie wat zoal in zijn omgeving deed, komen er meer en meer verhalen hein verbruggen uciboven tafel die je kort geleden nog niet voor mogelijk zou hebben gehouden. Te meer omdat we er met zijn allen bij stonden en ernaar keken zonder dat we in de gaten hadden wat er zich precies afspeelde. En ook nu heb ik er nog moeite mee als ik zie wat er in al die jaren is gebeurd en wat sommige bestuurders zich hebben gepermitteerd. Alsof ze zich onaantastbaar waanden. De arrogantie droop er in sommige vallen zonneklaar vanaf. Zoals bij onze Nederlandse UCI – bestuurder Hein Verbruggen die zich als hoogste baas van de internationale wielerbond blijkbaar alles dacht te kunnen veroorloven. Want over hem is dus zo’n raar en tegelijk opmerkelijk verhaal gaan rondzingen waardoor je je afvraagt of de man alles goed in zijn hoofd gesorteerd en gerangschikt heeft. Hij moest toch het aloude gezegde dat hoge bomen veel wind vangen als geen ander kennen? Nou, blijkbaar dus niet.

Of hij moet een complete blackout hebben gehad toen hij tussen 1999 en 2004 eigen geld heeft overgedragen aan een Amerikaanse makelaar die op dat moment wel de manager was van de ploeg waar Armstrong van deel uitmaakte. Die man moest dat geld voor Verbruggen beheren. Raar en verdacht, is toch een logische reaktie als je zoiets hoort over een man die toch ook op de hoogte moet zijn van het bestaan van het bankwezen op zich en van de aanwezigheid daar van professionals die er als geen ander voor opgeleid en aangewezen zijn om gelden van mensen te beheren. Wat de weg en de rol van die Verbruggen op zijn minst raadselachtig maakt en zeker ongemakkelijk in relatie tot de meer gehoorde bewering dat hij ook van Armstrong stevige sommen geld heeft aangenomen, ongeveer in dezelfde tijd. Waardoor de vraag onherroepelijk rijst, wie nou eigenlijk wie stuurde binnen die internationale wielerbond, wie de linkerhand had en wie de rechter om ze in onschuld te kunnen wassen. Met nu als evidente uitkomst dat dat zeker niet Hein Verbruggen was omdat die zo te zien niet aan besturen deed, waardoor hij en zijn bond wel de weg kwijt moesten raken om uiteindelijk in het huidig moeras verzeild te raken met de grote kans om daarin volledig te verzuipen.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Sport en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Besturen volgens Verbruggen

  1. Sjoerd zegt:

    Als je begint met de toprenner neemt die ook alles mee wat op zijn weg komt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s