Muziek en mijn verhaal (2)

C’est un beau roman, c’est une belle histoire, c’est une romance d’aujourdhui. Dat zijn de eerste regels van een chanson dat mij al vanaf het midden van de zeventiger jaren in vervoering brengt. Hoezo in vervoering, zal de niets vermoedende lezer zonder twijfel zeggen bij het zien van dit schoolkrantjesproza, dat een gedicht wordt als de muziek eronder klinkt, als de lichte toets van het hammondorgel is te horen, die voor de verbindingen en achtergrond zorgt terwijl Michel Fugain de tekst op precies de goede toonhoogte zingt om mij al zolang, dus bijna veertig jaar, mee te slepen.

Want dat gebeurt er telkens weer met mij bij het horen ervan als een gevoel van verliefheid, althans een vleug ervan, zich van mij meester maakt en mij als het ware meeneemt, optilt en even boven de werkelijkheid van het moment verheft om dan intens te genieten van die melodie, waardoor ik me in het Franse land waan tussen de tournesols of in het bos bij de Ventoux en dan alles en iedereen die ik bemin of die mij zo dierbaar is, alleen nog maar kan omhelzen. Dat gebeurt er met mijn hoofd en mijn hart en mijn lijf. Dat is die vervoering waarin Michel Fugain mij altijd brengt. Wat hij, als het aan mij ligt, nog heel vaak en veel jaren aaneen vooral maar moet blijven doen, mij zo in mijn gedachten laten zweven.

http://www.youtube.com/watch?v=qFWv3g4y2Pg

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Muziek en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s