Elfstedenkoorts op komst?

Het zou met toch hogelijk verbazen als het binnen twee, drie dagen niet weer bal in Nederland is. Het vriest nu immers al drie, vier dagen stevig. Dus wordt het op zijn minst tijd dat het NOS Journaal of het RTL Nieuws eens flink in de bus gaan blazen en de rayonhoofden uit hun winterslaap halen. Of is daar een taak weggelegd voor Hart van Nederland met in de hoofdrol opper-Fries Piet Paulusma? Hoogst opmerkelijk dat het aan dat nieuwsfront tot nu toe nog zo rustig is gebleven en er nog niets van speculeren over de Tocht der Tochten te horen is. Of zou Unox misschien nog niet helemaal gesteld zijn en moeten haar productielijnen nog opgeschaald worden voordat de gekte in Friesland echt kan losbarsten? Wat is er ineens anders geworden dan andere jaren, waar de zenuwen al strak begonnen te staan bij het eerste nachtje met ferme nachtvorst en Kees van Dam en Gerri Eickhof niet meer uit de elf Friese steden waren weg te slaan om vooral de temperatuur in Friesland op te nemen en die in de rest van het land naar koortshoogte op te jagen.

Niets van dat al op dit moment. Is dat dan het eerste voorteken dat er crisis heerst en dat wij niet meer zo mesjogge zijn dat wij ons laten meeslepen in de Eflstedengekte. Zou zo maar een ongedachte meevaller zijn en het bewijs van de nog niet eens zo oude waarheid dat elk nadeel ook zijn voordeel heeft. Maar anderzijds lijkt het nog veel te vroeg om nu al opgelucht adem te gaan halen. Er is zo te vroeg gejuicht, want voordat je het weet, slaat het een redacteur van het Achtuur-journaal in de kop waarna het land, met Friesland voorop, in een ommezien in vuur en vlam staat en de gemalen stop gezet worden. Zullen we het op drie dagen houden voordat het beeld helder wordt en we weten of we weer in de normaliteit terug zijn gekeerd of dat we nog makkelijk uit onze balans raken, dus bevattelijk zijn voor een in een mum aan te steken Elfstedenkoorts?

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Media en getagged met , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Elfstedenkoorts op komst?

  1. Sjoerd zegt:

    Ik heb de erwtensoep al klaar staan, laat ze maar beginnen

  2. Nanos zegt:

    We hebben nu even de tocht van 1963, volgende week weer nieuw.

  3. math zegt:

    De gemalen zijn reeds gestopt en ik heb al te veel onzin gezien. Grote mannen gaatjes boren in ijs en dat moet weer tot pasen? Opeens zijn Mali (klemtoon op tweede lettergreep) en Syrie verder weg dan ooit.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s