Een filerecord

Als het al niet de sneeuwval is geweest die weer eens voor dat gevoel van gezamenlijkheid zorgde, die dat echte Hollandse gevoel van eendracht teweegbracht, dan moet het wel het filerecord zijn geweest dat we gisteren met zijn allen hebben gebroken. Want we waren er immers bijna allemaal bij toen we het maar mooi voor elkaar kregen om een rij auto’s van 1007 kilometer te realiseren. En dat eigenlijk alleen omdat het sneeuwde. Wat we niet meer gewend zijn laat staan dat we nog weten hoe met zo’n ongemak om te gaan. Die konklusie kan grif getrokken worden uit de chaos die we in gezamenlijkheid, schouder aan schouder en lekker onbeholpen hebben veroorzaakt, met dank aan de NS, de ANWB en het KNMI en al die andere weerprofeten, die net zo gemakkelijk de randvoorwaarden hebben geschapen voor deze momenten van uiteindelijk toch nationaal vermaak.

Iets anders is er niet van te maken, zoals de verschillende tv – journaals dan ook terecht niet deden met hun lacherigheid die nadrukkelijk aanwezig was, evenals die hijgerige trots dat er verslag kon worden gedaan van een gebeurtenis die zich de eerste tien jaar waarschijnlijk niet meer voor zou doen en daarom historisch en bijna eenmalig of once in a lifetime genoemd kon worden zonder dat er iets of iemand verder blijvende schade opliep. Waardoor het uiteindelijk gewoon uitdraaide op de lol die heel Nederland aan haar eigen chaos beleefde, welke dus leidde tot de verbetering van haar filerecord, dat na veertien jaar uit de boeken kon worden verwijderd. Mij dunkt dat men daar dus terecht in gezamenlijkheid bij stil is blijven staan, uiteraard wel met de hulp van dat rottige beetje sneeuw dat er ten slotte bleek te zijn gevallen.

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Samenleving en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Een filerecord

  1. Mack zegt:

    Komt allemaal door die ellendige winterbanden. Toen die er nog niet waren had je ook geen achtelijke files van 50 km.

  2. Sjoerd zegt:

    Veel noemenswaardige sneeuw is hier toch nog steeds niet gevallen. Maar ik heb dan ook geen winterbanden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s