De prognose van Willemijn

Als ik Willemijn Hoebert mag geloven – en waarom zou ik iemand niet geloven die met zoveel passie en overtuiging over occlusie weet te spreken – dan is het morgen – want ik schrijf dit nog de avond tevoren – dus echt bal in Nederland. Sneeuwbal dan wel te verstaan. Want zo gezaghebbend is zij inmiddels wel geworden dat de stormbal bij de ANWB is gehesen en dat de NS de dienstregeling op voorhand heeft gehalveerd. Maar kan je nog anders als met zoveel zekerheid tijd en hoogte van de sneeuwval wordt voorspeld, met ook nog eens de detaillering per plaats op de koop toe? Wat moet je dan nog? Als je al niet terug hebt van zo’n surplus aan wetenschap en zekerheid, dan ga je sowieso door de knieën voor de lach en de charme van diezelfde Willemijn, waardoor je zelfs geneigd bent te denken dat het allemaal niet zo’n vaart zal lopen als het allemaal zo stralend aan ons wordt voorspeld. Zo verging het mij tenminste wel toen mij die onheilstijding over het weer dat ons dinsdag de vijftiende januari zou treffen, in de staart van het Achtuur-journaal bereikte. Dat kon niet anders dan loslopen, was mijn eerste reaktie, als het al zo vriendelijk, stralend en luchtig werd gebracht.

Zoiets als de verpakking is het toch altijd welke de impact van de boodschap bepaalt, is het idee dat voor mij meestal mijn koers bepaalt. Zo ook voor vandaag de dag, waarvan we dan wel zien wat ze brengt, hoewel ik het vertrouwen heb dat ik op Willemijn blind kan varen, dus mij ook niet te zeer op van allerlei rampspoed behoef voor te bereiden. Omdat wat komt, komt en zich toch altijd binnen de bandbreedtes van haar voorspellingen zal bevinden. Waardoor ik geen aanleiding heb om mij in tegenstelling tot NS en ANWB extra druk te maken. We hebben wel eens steviger varkentjes gewassen dan die paar centimeter sneeuw die ons kennelijk te wachten staat. Zo simpel is de werkelijkheid van deze dinsdag, die sowieso zal loslopen omdat Willemijn het heeft verteld en voorspeld. Met als slot mijn pertinente toezegging dat dit log dat ik dus gisterenavond heb geschreven, absoluut zal worden geplaatst, ook al zou het weer, de sneeuw heel anders uitpakken. Daar wil ik toch graag aan gehouden worden. (Op het moment van plaatsing van dit logje was hier nog geen sneeuwvlok te bekennen geweest. Waarmee de prognose van Willemijn uiteindelijk een vriendelijke luchtspiegeling is gebleken).

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Media en getagged met , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op De prognose van Willemijn

  1. Laurent zegt:

    Ja en de gezamenlijke pers heeft het de hele dag over niets anders.

  2. Sjoerd zegt:

    En wat is er hier gevallen, niets toch…

  3. Mack zegt:

    Hallo, filerecord hoor.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s