Tien van Toen – 405 –

Er is een tijd geweest – zo’n veertig jaar geleden – dat de grootheden in de popmuziek hun eigen ego nog meer wilden bevestigen, dus elkaar opzochten in een supergroep, al was het alleen maar om hun al verworven status tot nog oneindiger proporties op te blazen. De uitkomsten van die ambities kregen namen als 

Blind Faith – Mothers of Invention – The Velvet Underground – Wax – Traffic – Crosby, Stills, Nash & Young – The Cream – The Flying Burrito Brothers – Derek & the Domino’s – Humble Pie

zonder dat de muzikale resultaten daar altijd recht evenredig mee waren. Kortom, het was vaker meer de naam dan dat dat in de daad werd waargemaakt.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Tien van toen en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Tien van Toen – 405 –

  1. Sjoerd zegt:

    Daar zitten toch echt een paar supergroepen bij…

  2. Mack zegt:

    Ik geloof dat Clapton meer in supergroepen heeft gezeten dan dat hij zelf wat deed. Meestal wordt het niks, al dat talent bij elkaar. Net als een voetbalelftal, daar wil je ook niet te veel sterren in.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s