Als een zwerm spreeuwen….

De volgende ervaring die ik gisterenavond totaal onverwacht opdeed, wil ik, moet ik delen met kollega – webloggers. Al is het om aan de weet te komen of hen wel eens iets even merkwaardigs is overkomen. Ook mijn weblog kent haar statistieken waarmee bezoekfrequenties kunnen worden bijgehouden, zoals daaruit ook afgeleid kan worden waar lezers zoal vandaan komen en wie wat leest. Hoewel ik uiteraard voor mijn eigen plezier schrijf, zou het tegelijk van hypocrisie getuigen als ik hier luid ging verkondigen dat de aantallen bezoekers mij niet interesseren en dat ik de statistieken niet volg noch analyseer. Dat doe ik dus wel degelijk zodat ik onderhand wel de dagelijkse trends ken en weet wanneer het min of meer spitsuur op mijn log is. Erg snel word ik er niet meer door verrast, hoewel ik nog niet zover ben dat ik door onderwerpkeuze en stellingname bezoekfrequenties zou kunnen genereren. Ik word er nog altijd – aangenaam – door verrast, maar ben er niet direkt meer ondersteboven van. Daarvoor moet het wel heel gek lopen en dat deed het dus gisterenavond wel degelijk zonder dat ik er achter ben kunnen komen wat de direkte aanleiding was van die stormloop waar ik ineens mee werd geconfronteerd.

Want dat was het zeker. Het leek nog het meest op een zwerm spreeuwen die plotseling en onverhoeds met zijn zeshonderden op mijn weblog neerstreken om daarop het gedicht ‘Ik had gedacht’ te lezen dat door de Zuid – Afrikaanse Ingrid Jonker was geschreven en dat door mij op 4 maart 2012 was geplaatst, waarna het stilletjes naar haar eigen achtergrond verdween. Tot gisterenavond dus dat massale bezoek in een oogwenk plaats vond. Uiteraard overdonderde het mij en ben ik op zoek gegaan naar de aanleiding van deze onverwachte belangstelling, welke ik ondanks alle moeite niet heb weten te traceren. En dat heeft mij dan wel weer enigszins gefrustreerd. Omdat het mij overkwam en ik daardoor toch even het gevoel had dat ik niet meer de baas was op mijn eigen weblog en daar dus niet alles meer in de hand had. Misschien kan iemand mij uit die droom helpen en mij attenderen op een mogelijkheid, op een herkomst waartoe al die bezoekers te herleiden zijn.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Media en getagged met , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op Als een zwerm spreeuwen….

 1. erica zegt:

  Gisteravond werd dit gedicht voorgedragen in het populaire tv-programma Wie is de mol. Ik vond het (net als vele anderen blijkbaar) een heel mooi gedicht en wilde het nog wel eens lezen. Google en de rest spreekt voor zich.

 2. Sjoerd zegt:

  Goh, dat is een knappe reactie…

 3. Laurent zegt:

  Ahaaa…grappig, zoiets!

 4. math zegt:

  prachtig toch

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s