Muziek en mijn verhaal (1)

Het is al weer heel wat jaren geleden, ik denk wel vijfentwintig, dat we met onze drie dochters regelmatig er een hele dag op uit trokken. Een mooie tijd was dat, die telkens weer zoete herinneringen oproept, maar waarvan de beelden toch vervagen. En daarom alleen al is het fijn dat er muziek is, muziek die ook onlosmakelijk met die tijd en de herinnering eraan is verbonden.

Zo hoorde ik pas nog “It’s the first time” van Lois Lane en als vanzelf klonken weer de stemmen van mijn drie dochters, toen zij dat liedje uit volle borst en op de nog onschuldige toon van hun leeftijd mee zongen, achter in onze auto, de rasechte Kever, waarmee we op de Midden – Peelweg reden, ter hoogte van het dorpje Zeeland, op weg naar Paleis Het Loo, dat we wilden gaan bezoeken. Ik liep weer helemaal vol van het gevoel van dat ene moment van vijfentwintig jaar terug en kon het opnieuw intens beleven en doorleven. Geluk heet dat volgens mij, gebracht door muziek die herinneringen en beelden weer bij elkaar kan brengen en nog altijd de koude rillingen over mijn rug doet lopen.

http://www.youtube.com/watch?v=Sb14Ko7gRWM

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Muziek en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s