Bizarre berichten

Het is zaterdag, dus de dag voor een trits aan bizarre berichten, welke deze keer van om de hoek afkomstig zijn, namelijk uit Nederland en Engeland, maar daarom niet minder curieus dan al het excentrieke nieuws dat hier pleegt langs te komen en meestal van ver is gehaald:

Een man heeft in het Engelse Grantham een van de heetste curry’s ter wereld gegeten en voor deze prestatie een certificaat gekregen. Ian Rothwell bestelde in een Bindi-restaurant de curryschotel The Widower. Eerder hadden al 300 mensen getracht de curry op te eten, maar zij moesten het opgeven, omdat het gerecht te heet was. Rothwell lukte het wel. Hij hield er enkel hallucinaties aan over. De 55-jarige arts bestelde het kipgerecht. Omdat de curry zo heet is, dragen de koks tijdens het bereiden een beschermingsbril en gezichtsmasker. De curry is zelfs heter dan pepperspray. Wie het gerecht bestelt, krijgt er een gezondheidswaarschuwing erbij. Na het tekenen van een schriftelijke akkoordverklaring, begon dokter Rothwell aan zijn maaltijd. De tranen liepen over zijn wangen, maar het lukte de Brit om zijn bord leeg te eten. “De meeste mensen geven op na zeven happen. Mensen gaan zweten, huilen en zelfs overgeven. We hebben zelfs al eens een ambulance gebeld”, zegt de kok van het restaurant. Hij heeft Ian een certificaat uitgereikt voor zijn prestatie.

De ruim 50.000 christenen die jaarlijks de pinksterconferentie Opwekking op het festivalterrein in het Flevolandse Biddinghuizen bezoeken, veroorzaken geluidsoverlast in het broedseizoen van vogels. Dat stelt althans de milieugroep Dronten. Omdat de geldende geluidsnormen ”enorm” zouden worden overschreden, heeft de milieugroep bij de gemeente bezwaar ingediend tegen de vergunning voor het christelijke feest dat wordt gehouden nabij een natuurgebied. De lokroep van de mannetjesvogel zou onder meer door het gezang van de bezoekers niet door het vrouwtje worden gehoord. Ook zouden al broedende vogels van hun nesten worden weggejaagd. ”Dat is niet bepaald opwekkend”, zei bestuurslid Gerrit van Duuren donderdag.

In de Amsterdamse wijk De Pijp moest donderdagmorgen een 76-jarige man bevrijd worden uit een ondergrondse papiercontainer omdat zijn staatslot daar in lag. De politie en brandweer kwamen er aan te pas om de man uit zijn benarde positie te bevrijden. “Hij was rond 11.00 uur in de container op het Cornelis Troostplein geklommen en kwam er vervolgens zelf niet meer uit”, meldt een woordvoerder van de brandweer. “De man heeft geen verwondingen aan zijn avontuur overgehouden.” De man had zijn oud papier weggegooid en realiseerde zich vervolgens dat hij vermoedelijk ook zijn staatslot had weggegooid. Met een sleutel opende hij de container en liet zich er in zakken. Toen hij besefte dat hij vast zat begon hij om hulp te roepen en alarmeerden voorbijgangers de politie. Het staatslot werd niet meer teruggevonden. Of het een winnend lot betrof is niet bekend.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Curiosa en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op Bizarre berichten

  1. Mack zegt:

    Ik vraag me af, die pepers, betreft dat nog iets biologisch, of is er chemie aan te pas gekomen.

  2. Margo zegt:

    Dat moeten haast wel uitsluitend pepers zijn geweest als het zo scherp was.

  3. Emigrant zegt:

    Ook in mijn jeugd was het zo dat christenen altijd al het mogelijke deden om contact tussen de geslachten te verhinderen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s