56 Up

De afgelopen woensdag ben ik, zo voelt dat tenminste, bij toeval met de neus in de boter gevallen toen ik halverwege de uitzending inhaakte in een documentaire ’56 up’ genaamd. Het bleek de eerste aflevering van een drieluik waarvan gisterenavond het tweede deel werd uitgezonden en vanavond om 22.45 uur op Nederland 2 het laatste deel volgt. Het bleek meer dan de moeite van het kijken waard, deze korte serie van de BBC, die in 1964 begonnen is met het filmen van een aantal kinderen van zeven jaar die toen op hun manier hun verwachtingen van het leven en van hun toekomst uitspraken en ook lieten horen waar zij op dat moment stonden en wat voor hen op hun jonge leeftijd belangrijk was. De makers zijn deze groep blijven volgen en hebben elke zeven jaar aan hen dezelfde vragen gesteld met daaraan toegevoegd uiteraard de vraag wat van hun eerdere verwachtingen was uitgekomen. Die kinderen uit 1964 zijn inmiddels 56 jaar oud geworden. Vandaar de titel van deze jaargang in drie delen die fascinerende televisie oplevert en waarvan vanavond dus de laatste aflevering wordt uitgezonden. Waarna het weer zeven jaar wachten wordt. Neem die kans dus waar en kijk naar deze prachtige documentaire, omdat het de moeite beslist loont.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Tips en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op 56 Up

  1. Margo zegt:

    Ik was blij verrast dat dit op tv kwam, want ik ken deze serie al heel lang. Omdat ik er veel van gemist heb, heb ik, toen de gelegenheid zich voordeed de serie van 7, 14, 21, 28, 35 en 42 (en 49?) op dvd gekocht. Nu ik dit weer heb gezien ga ik binnenkort bij 7 beginnen terug te kijken. Boeiend verslag hè?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s