Bovens de beste?

Het is een bovenstebeste man, als ik mij dit naamgrapje mag permitteren, maar om je al meteen op de eerste werkdag van een nieuw jaar zo aan je eigen lichte gewicht te vertillen, oogt en klinkt toch behoorlijk sneu. En moet haast te wijten zijn aan de bijzondere onstandigheden die een nieuwjaarsreceptie toch altijd met zich meebrengt, zeker als je daarvan het zelfverklaard middelpunt bent en oude christen – democratische vrienden je ook nog eens de hand komen schudden, je als de laatste der CDA – Mohikanen willen fêteren. De oude tijden van de voormalige vriendenrepubliek lijken dan weer te herleven met illustere figuren als Hoen, Leers, Driessen, Koopmans, van der Hoeven, Oomen, Lebens die daar dan acte de presence geven, maar tegelijk nadrukkelijk accentueren hoe bovensvergaan hun glorie wel is. Zo niet dus voor die Bovens, de gouverneur van Limburg in eigen persoon, die dan alleen maar in zijn wedstrijd kan groeien en dus al speechend een serieuze gooi doet naar het gouverneurschap van een nieuw te vormen provincie Brabant en Limburg.

Daarvoor beweert hij namelijk geheel klaar te zijn, nu zijn provincie zich het afgelopen jaar met zoveel grote evenementen wereldwijd en succesvol heeft gepresenteerd en op de kaart gezet. En dat is dan blijkbaar serieus bedoeld omdat hij de lachers ondanks de rijkelijk vloeiende drank bepaald niet op zijn hand weet te krijgen, maar slechts applaus oogst van tout Limburg dat natuurlijk op die tweede januari op het gouvernement in Maastricht aanwezig moet zijn. En verbazen doet dat natuurflijk niet omdat deze Theo Bovens sowieso al goede papieren heeft en natuurlijk alle credits krijgt met zijn erevoorzitterschap van de Vereniging van Snordragers. Want noem dat maar geen doorslaand bewijs van grote bestuurlijke en managementvaardigheden. Daar maak je in Den Haag beslist het verschil mee, heeft het verleden geleerd met een Remkes die ook aan de bal kwam dankzij zijn voorzitterschap van het Nederlands Jenever Genootschap. Alle reden dus voor die Bovens om zich de beste te noemen. Zij het dan wel als eenoog met al die overleefde christen – democratische blinden om hem heen.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Limburg en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s