Teken van een nieuwe tijd

Ook ik heb vaak met verachting gesproken over de voetbalwereld die op een doorgedraaide carroussel zou lijken, waarin je alleen maar een bom duiten hoeft te smijten om het circus en haar spelers daarin aan de gang te krijgen. Zonder dat normen en waarden, laat staan beschaving en fatsoen nog een rol daarin zouden spelen, zoals de normaliteit in die schijnwereld helemaal ver te zoeken is, heb ik vaker beweerd. Des te aangenamer kun je dan in dat bijna spreekwoordelijk cynisme verrast worden als er ook nog eens een geluid opklinkt dat met net zo veel recht als een teken van hoop bestempeld kan worden en dat er op wijst dat er ook in de voetbalwereld weldenkende mensen rondlopen die het verstand goed hebben funktioneren en bij wie het hart op de goede plaats zit. Waarvan Frank de Boer, trainer van Ajax, met de volgende uitspraken blijk gaf toen hij vorige week een cheque ter waarde van zes miljoen euro in roebels afwees. Spartak Moskou wilde hem namelijk graag als trainer inlijven.

De Boer twijfelde echter geen moment. “Mijn werk bij Ajax is nog lang niet af“, verklaarde de oefenmeester. “Er zit nog veel groei in dit elftal. Bij Ajax heb ik elke dag plezier. Mede doordat we grote stappen maken. En ook mijn familie speelt een rol in mijn beslissing. Want ik heb drie mooie dochters en een prachtige vrouw“, gaat De Boer verder. “Ze heeft een eigen winkel, waar ze veel energie en plezier vindt. Moet ik dan tegen mijn gezin zeggen dat we naar Rusland gaan? Niet dus“, concludeert de 42-jarige trainer zelf al. “Geld is niet het allerbelangrijkste. Zes miljoen euro netto per jaar bij Spartak is veel geld; daar moet ik bij Ajax heel wat jaren voor werken. Ik heb echter geen seconde getwijfeld. Natuurlijk moet je ook in de positie zijn om dit te kunnen doen, maar dat ben ik. We zijn bij Ajax met iets moois bezig en we zijn nog niet klaar. Geluk moet altijd op één staan, vind ik“, aldus De Boer. En dit doet mij veel meer goed dan al die hooggestemde en obligate uitspraken ter gelegenheid van Kerstmis. Want dit toont eens te meer aan dat de normaliteit onder ons is teruggekeerd en een stem heeft gekregen. Noem het gerust een teken van een nieuwe tijd, die op aanbreken staat.

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Sport en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

6 reacties op Teken van een nieuwe tijd

 1. Mack zegt:

  Inderdaad, want in zijn tijd als voetballer wist hij niet hoe snel hij moest verkassen naar een derde rangs voetbalcompetitie om het geld binnen te slepen.

  • robschimmert zegt:

   Volgens mij werd hij na tien jaar Ajax getransfereerd naar Barcelona om daar ruim vier jaar te spelen waarna hij zijn loopbaan via Schotland in Qatar afsloot, waar hij anderhalf jaar heeft gespeeld. Was dat die derderangs competitie of bedoelde je toch Barcelona?

   • Mack zegt:

    Bij Ajax ging hij al om een geldkwestie weg, dat lag destijds nogal gevoelig, daarna heeft hij alleen nog maar gespeeld daar waar hij zijn zakken het meest kon vullen, inderdaad Schotland en Qatar. Dus nobel dat hij dit nu doet, maar hij heeft al geld genoeg.

    • robschimmert zegt:

     Ik ken zijn banktegoed niet noch heb ik een idee of hij met die paar jaar Schotland en Qatar voorgoed heeft binnen kunnen lopen. Jij wel?

    • Mack zegt:

     Uiteraard weet ik niet meer dan wat er over bekend is gemaakt, maar je gaat niet in Qatar voetballen voor de sportieve aspiraties. Bovendien is Frank de Boer ongeveer wel het meest slechte voorbeeld wat je kunt nemen als het gaat om voor geld voetballen. Dat kleeft aan zijn imago. Ik vind het sowieso erg makkelijk praten voor iemand die nu ruim een miljoen verdient om dan dit soort grote gebaren te maken, zeker met zijn imago.

 2. Margo zegt:

  Het is inderdaad zo dat als je al bulkt van het geld het wat makkelijker gaat principieel te zijn. Desalniettemin…… sommigen hebben nooooit genoeg!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s