Unserious request

Het staat me niet bij of ik hierover al eerder mijn hart heb gelucht. Maar als dat het geval is geweest, was het kennelijk niet voldoende omdat ik nog altijd last blijf houden van de kriebels rond dat evenement dat elk jaar om deze tijd schijnt te moeten terugkeren. Met elk jaar telkens weer een andere opzichtige smoes ter meerdere eer en glorie van een paar deejays die de rest van het jaar verzonken zijn in het onbenul van hun eigen praatjes die werkelijk nergens op slaan en zelfs verloren gaan in hun muziekkeuze die ook al doel en betekenis mist. Ik kan jammer genoeg niets anders maken van dat opgeblazen Serious Request en er geen andere volgorde aan geven dan dat het vooralsnog hoofdzakelijk overkomt als georganiseerd om hun verlangen naar heldendom en hun wens om groots en meeslepend te leven, waar drie van die platendraaiers onder gebukt lijken te gaan, te honoreren.

En uiteraard is er dan zo een alibi gevonden om daaraan een kader en een bestemming te verschaffen zoals de vluchtige werkelijkheid van 3 FM dus steeds in december bewijst. Want wie haalt het in zijn hoofd om een wereldwijd probleem als de sterfte van baby’s en zuigelingen tot goed doel te promoveren in het kader waarvan die drie Nederlandse deejays dus een week lang niet eten, maar uitsluitend drinken? Alsof dat een toonbeeld van zelfopoffering zou zijn. Over zoekgeraakte verhoudingen gesproken en een misplaatste zoektocht naar heldendom. Waaronder vanzelfsprekend ook of misschien juist die Giel Beelen zijn handtekening zet als het zoveelste bewijs van al zijn gemankeerde ambities die hij hiermee volledig camoefleert als het bij hem al niet lukt met al zijn grenzeloos geouwehoer. Wat hij, dat moet hem nagegeven worden, als geen ander beheerst en waarmee hij nu al jaar in, jaar uit erin slaagt om dat hele Serious Request totaal ongeloofwaardig te maken. Met telkens weer een volgende schep van zijn kant daarboven op.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Media en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Unserious request

  1. Mack zegt:

    Zo gaat het toch altijd? Peter R. de Vries is ook alleen geinteresseerd in het oplossen van misdrijven als het zijn programma ten goede komt.

  2. Sjoerd zegt:

    En toch zijn er altijd weer mensen die dit leuk vinden

  3. Laurent zegt:

    Ik vind dat Ploumen moet aanbieden het bedrag te verdubbelen als ze Beelen het Glazen Huis nooit meer uitlaten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s