Merkwaardig nieuws

Ook de afgelopen week leverde weer genoeg merkwaardig nieuws op, waaruit de volgende twee berichten zich gemakkelijk lieten selecteren, omdat ze qua curiositeit de kroon spanden:

Een brief met kerstwensen die in de Tweede Wereldoorlog door een Duitse militair vanaf Jersey werd verstuurd, kwam na 71 jaar aan op de plaats van bestemming. Een kleinzoon van de geadresseerde kreeg de brief uit handen van meerdere postbodes in Mühlheim am Main. Eind 1941 schreef de Duitse militair een brief met de beste wensen naar zijn buurman in Mühlheim am Main, even ten oosten van Frankfurt. De militair maakte deel uit van de Duitse troepen die het eiland Jersey bezetten. Dat Kanaaleiland ligt zo’n 20 kilometer voor de kust van Normandië en valt onder gezag van de Britse kroon. De kerstkaart werd door verzetsstrijders van Jersey met 85 andere soldatenbrieven gestolen uit een veldpostkantoor. Recentelijk werden de brieven aan het postbedrijf van Jersey gegeven. Het is de bedoeling dat alle brieven bij (nazaten van) de geadresseerden terechtkomen.

Een vrouw uit Hayward, in Californië, die zich ziek had gemeld vanwege een pijnlijke enkel, werd betrapt terwijl ze seks had met haar vriend in het park. Ze moet nu de cel in.Volgens de officier van justitie werd het tweetal betrapt in een seksstandje dat onmogelijk is uit te voeren met een pijnlijke enkel. De situatie was extra verdacht omdat de vrouw, de 29-jarige Modupe Adunni Martin, eerder op hoge hakken door het park rende. De rechter veroordeelde de vrouw donderdag tot een celstraf van negen maanden voor verzekeringsfraude. Martin werkt als conciërge in een middelbare school. In februari 2009 meldde ze zich ziek en zei tegen haar werkgever dat ze haar enkel had bezeerd tijdens het werk. Ze beweerde dat ze niet kon lopen en verscheen in een periode van zes maanden tien keer bij een dokter, terwijl ze op krukken liep. De verzekering rook echter onraad en liet Martin volgen. De detective zag dat Martin na een afspraak bij de dokter naar buiten kwam zonder haar krukken. Een andere keer gooide ze de krukken in de achterbak van haar auto en verwisselde haar gemakkelijke schoenen voor hoge hakken. Vervolgens reed ze naar het park en rende naar haar vriend voor een partijtje rollebollen in de vrije natuur. Daarop werd Martin gearresteerd. De vrouw moet tevens ruim 60.000 euro aan onterecht ontvangen uitkering terugbetalen.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Curiosa en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s