Kamp en de kolder in de kop

Hoe een miezerig voorval een groot verhaal kan worden met implicaties en konsekwenties tot op landelijk politiek en bestuurlijk niveau heeft de stranding van bultrug Johannes gisteren bewezen. Wat aanvankelijk een lullig incident leek, heeft uit kunnen groeien tot een kwestie van formaat waar de minister van Economische Zaken, Henk Kamp, zich ten langen leste mee ging bemoeien. Of we met zijn allen dan toch misschien volkomen gek zijn geworden, is de logische vraag van de niets vermoedende buitenstaander die alleen maar weet dat Nederland het in economisch opzicht lastig heeft, dat het aantal werklozen en bedrijfsfaillissementen dramatisch stijgt en dat de vooruitzichten op economische groei bepaald niet florissant zijn. Reden genoeg dus om daar op alle politieke niveaus de volle aandacht aan te besteden, zou je als weldenkend burger toch mogen verwachten van ieder die in dat beleidsgebied het verschil kan maken. Maar niets van dat alles omdat de media en dientengevolge, of is het toch andersom, de emoties van de Nederlanders anders beschikten. Zo begaan bleek men allerwegen met het lot van die Johannes, dat dierenaktivisten opeens veel meer dan normaal hun gewicht in de schaal konden leggen.

Met als gevolg dat zij de schijnwerpers van de landelijke publiciteit gericht kregen op die gestrande bultrug, ergens onder de kust van Texel. Waardoor de focus en de publieke opinie zo zeer de weg kwijt raakte en daardoor, ongecontroleerd als ze was, alleen maar aan kracht won en per saldo zoveel druk in politiek Den Haag wist te leggen dat men daar ook wel in die hype mee moest gaan om vervolgens het punt passeren waar alles onzin wordt. Want kort samengevat is er dat dus wel gebeurd met die minister van Economische Zaken, Henk Kamp, die even niets urgenters had dan mede te delen dat de hoogste bestuurlijke prioriteit zou worden gegeven aan het opstellen van een protocol dat voortaan gevolgd zou moeten worden in gevallen waarvan de stranding van die Johannes een voorbeeld was. Wat dus in volle ernst door hem werd gemeend en verkondigd en net nog niet het hoofdpunt was in het Achtuur Journaal. Omdat dit het Nederland van nu is, waar de protokolder ons echt in de kop is geslagen gezien het feit dat zelfs die Kamp ervoor is gezwicht om voor zo’n probleem van niks een dergelijke oplossing aan te bieden.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Curiosa en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Kamp en de kolder in de kop

  1. Sjoerd zegt:

    En dan blijkt Johannes ook nog een Johanna te zijn…

  2. Emigrant zegt:

    Wie trekt Nederland weer vlot?

  3. math zegt:

    Maar van economie moet je toch verstand hebben, en wat je met een bultrug moet doen dat vraag je aan Lenie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s