Het factotum Dijksma

Niet dat mijn dag erdoor bedorven is. Dan moet er wel wat meer passeren. Maar zeker is wel dat ze aanmerkelijk beter had kunnen beginnen dan met het bericht dat juist zij weer van stal is gehaald om staatssecretaris te worden, terwijl ze nota bene een aantal maanden geleden kenbaar had gemaakt dat ze de politiek voor gezien hield en wel eens iets anders wilde. De zucht van verlichting die haar ten deel viel bij de mededeling van dat besluit, zou haar en haar omgeving, i.c. de Partij van de Arbeid, tot nadenken moeten hebben gestemd. Maar kennelijk is niets zo vluchtig dan wel flexibel of veranderbaar als een door haar ingenomen opinie, zodra iets of iemand bij haar maar de indruk wekt dat zij nog wat te betekenen heeft of een baantje in kan nemen. Waardoor zij nu opnieuw weer vier jaar van de straat is en haar overlevingskunst een volgende dimensie heeft gekregen en inmiddels dus heeft kunnen uitgroeien tot dimensies die vergelijkbaar zijn met de onuitroeibaarheid en weerbarstigheid van dat onkruid dat zevenblad heet. Tot die hoogte is de ster van politica Sharon Dijksma gestegen, die een zogenaamde alleskunner en allesweter heeft kunnen, maar vooral mogen worden omdat ze zo mooi met alle winden in haar partij meewaaide met haar sterk ontwikkelde neus voor de richting van waaruit die zou kunnen komen.

DijkMet als gevolg een altijd tijdige wisseling van positie om vooral achtereenvolgens Wim Kok, Ad Melkert, Wouter Bos, Job Cohen en nu Diederik Samsom terwille te zijn en te dienen. Waartoe zij uiteraard in staat was omdat zij met haar gebrekkige opleiding nu eenmaal niet gehinderd werd door kennis, inzicht en onderscheidingsvermogen, wat iemands flexibiliteit toch telkens bevordert. Met als meest sprekende bewijs, zoals gezegd, dus deze Sharon Dijksma, waarvan men in Nijmegen kollektief walgde bij het idee dat zij zes jaar burgemeester van die stad zou zijn, maar die dus toch weer goed genoeg wordt bevonden om op afstand en buiten bereik van de mensen een baantje als staatssecretaris te gaan vervullen zonder dat verder duidelijk is hoe en wat. Als ze maar weer beloond kon worden voor haar jarenlange trouwe dienst en hielenlikkerij zonder dat competentie en kennis er blijkbaar toe doet. Is dat al een domper op deze vroege zondagochtend, veel erger nog is dat het een nadrukkelijke smet betekent op Samsom’s blazoen. Want als er iets is dat daarop ontsiert, dan toch wel dat factotum dat de naam van Sharon Dijksma draagt

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Politiek en getagged met , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op Het factotum Dijksma

  1. Laurent zegt:

    Tja, die wordt dan met twee onafgemaakte studies even de tweede persoon die over de economie van het land gaat.

  2. Mack zegt:

    Die werd ooit vol trots geintroduceerd als politiek megatalent. Dat lag volgens mij aan de tijdsgeest. Ik schat in dat ik als ik bij haar in de klas had gezeten, haar een enorme aanstelster had gevonden.

  3. Nanos zegt:

    Anderhalve week zoeken en dan Sharon D. vinden ….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s