Roze laarzen

En opnieuw bewijst Engeland zich als de bron van ongebreidelde fantasie en bijna ongelooflijke verhalen, zoals ook deze geschiedenis over een geit in Cornwall laat zien:

Een 12 jaar oude geit draagt roze regenlaarzen om haar hoeven te beschermen. Maisie m1nw5depe7sk_760die in het Britse Maria’s Animal Shelter in Cornwall woont, kreeg last van haar hoeven waardoor ze slecht naar buiten kon om te grazen. Haar verzorgers vonden de oplossing in hoefbescherming in de vorm van twee paar roze regenlaarsjes. Afgelopen zomer regende het zo veel dat Maisie constant natte pootjes had. Volgens verzorgster Maria Mulkeen kreeg de geit daardoor last van hoefrot. Ze vertelt: “Omdat er hier zoveel water valt, kregen haar poten geen kans om droog te worden.” Mulkeen en haar werknemers doen er alles aan om de geit zo goed mogelijk te verzorgen: “We behandelen haar hoeven zodat ze niet barsten.” Maisie heeft minder pijn en wil zelfs al weer naar buiten, de vochtige wei in. Om te voorkomen dat ze weer last van haar hoeven krijgt, regelde het opvangtehuis bescherming. Het ziet er misschien wat raar uit, maar volgens Mulkin werkt deze oplossing voor iedereen: “De roze laarzen staan haar goed en helpen echt.”

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Curiosa en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Roze laarzen

  1. Sjoerd zegt:

    Volgens lopen de laarsjes vol als het regent

  2. Margo zegt:

    Ja, dat lijkt mij ook, wat Sjoerd zegt. Maar verder vind ik het er schitterend uitzien.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s