Tomaten met mozzarella

Voor wie het koken af en toe te veel wordt of de tijd net die ene dag ontbreekt, heb ik een recept dat in een handomdraai is gerealiseerd, heel goed smaakt en toch weer even anders dan anders is. Benodigd zijn pesto, aceto balsamico, trostomaten, mozzarella, rucola en volkoren brood. Begonnen wordt met het voorverwarmen van de oven, waarna een klein koffiekopje bijna half gevuld wordt met aceto balsamico. Daaraan worden twee dessertlepels pesto toegevoegd, die vervolgens goed vermengd worden met de aceto. De rucola wordt in een slakom gedaan en overgoten met de aangemaakte aceto.

Hierna worden vier boterhammen royaal besmeerd met pesto en belegd met elk twee ruime schijven mozzarella, met daarop telkens een stevige schijf van een trostomaat. Deze vier belegde boterhammen gaan op de bakplaat de oven in en worden gedurende 12 minuten op 220 graden verwarmd. Na afloop van dit deel van het bereidingsproces worden de boterhammen op de borden gelegd en ruimschoots bestrooid met de rucola. Waarna het geheel opgediend kan worden en bij het nuttigen ervan vooral zal overtuigen door enerzijds de frisse smaak en anderzijds tegelijk ook het voedzame karakter ervan.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Eten en drinken en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Tomaten met mozzarella

  1. Sjoerd zegt:

    Het klinkt in ieder geval lekker…

    PS mijn site is vandaag off-line. Mijn provider, Stone-IS vindt dat ik teveel schijfruimte heb gebruikt, en heeft daarom de site off-line gehaald

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s