Een hardleers Ajax?

Als je tot zes keer toe een stevige draai om de oren hebt gehad van Real Madrid, zoals Ajax dus in drie achtereenvolgende seizoenen is overkomen, dan kom je er ten slotte niet meer mee weg als je voor de zoveelste maal bij hoog en bij laag verklaart dat die nederlaag ondanks alles een leerzame ervaring is die alleen maar bijdraagt aan je ontwikkeling. Want dan blijk je van die hernaalde, pijnlijke les dus niks wijzer te zijn geworden en toon je je slechts bij uitstek hardleers en is de twijfel gerechtvaardigd of je langs de tot dan toe gevolgde weg ooit een stap verder zult komen. Misschien moet daar in Amsterdam toch maar eens over nagedacht worden, voordat de deelname aan de Europa League ook eindigt in een volgende deceptie plus opnieuw de konklusie dat die afgang een vruchtbare bijdrage was om de top in Europa te bereiken omdat dat rijpingsproces in die richting alleen maar zijn beslag krijgt als je op Europees niveau kunt presteren en spelen. Want in Amsterdam hoef je geen praatjes voor de vaak te blijven verkondigen en vullen ze beslist geen gaatjes. Zo bij de les zijn de meesten daar wel.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Sport en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Een hardleers Ajax?

  1. Mack zegt:

    Ik lach ze niet uit hoor. Real Madrid, het is een ongelijke strijd. Het is Albert Heyn tegen de plaatselijke kruidenier.

  2. Sjoerd zegt:

    Ach, proberen moeten ze het iedere keer weer…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s