Over de grens – Eupen

Een plaats net aan de andere kant van onze Zuidgrens met een bijzondere status is Eupen. imagesCALWUVMBWant kom maar eens verder om een Duitstalige stad van deze omvang met haar 20.000 inwoners in België. Die is er in de verste verte niet. Waarmee het als vanzelfsprekend het bestuurscentrum is van de Oost-Kantons, dat deel van België waar het Duits domineert. Voor het overige is er aan Eupen weinig tot niets te beleven en is het niet veel meer dan een stad die je zo snel mogelijk passeert als je op weg naar de Ardennen of het Hohes Venn bent of als je aan het eind van de afdaling van de Baraque Michel de vaart heb gekregen om de benedenstad met de rivier de Vesdre en de bovenstad in een en dezelfde ruk achter je te laten, in de richting van Zuid – Limburg dat maar een kilometer of dertig verder ligt.

Eupen,_kerk4_foto4_2011-03-23_11_24e633df_belgische-ardennen--eupen--regeringsgebouwenEupen_Centrum

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Limburg en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Over de grens – Eupen

  1. Sjoerd zegt:

    Ik kijk daar iets anders tegenaan…. Het is een startpunt vanwaar je naar de hooge Venen kunt, de Ardennen in, de Eifel in, naar Spa kunt, het is gewoon de spin in het web daar…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s