Bert Molenkamp: een daderprofiel

Dankzij Bert Molenkamp (foto) – onthoud die naam – heeft het begrip bertwitteboordencriminaliteit zo maar een nieuwe dimensie gekregen en kan het worden uitgebreid tot moreel geboefte. Wat heeft deze tot voor kort redelijke anonymus op zijn conto staan dat hij inmiddels een serieuze gooi heeft gedaan naar ten eerste eeuwige roem en verder om voorgoed te worden afgeschreven? Als het woord Amarantis wordt genoemd, zal bij menigeen dat lichtje gaan branden dat staat voor de herkenning van het daderprofiel dat onder de naam hierboven er zorg voor droeg dat overheidsgelden, welke jaarlijks in de miljoenen liepen, in elk geval niet besteed werden aan het geven en verbeteren van onderwijs aan 30.000 leerlingen, maar vooral op gingen aan het optuigen van een organisatiestruktuur en het aanbrengen van alle franjes die het leven van de verantwoordelijke bestuurders daarbinnen moesten veraangenamen en op de eerste plaats dat van hemzelf. Wat zoveel betekende dat er dus vergaderd werd in Italië, dat er aan de Amsterdamse Zuidas een hoofdkantoor gebouwd moest worden, voorzien van een Grand Café dat exclusief bestemd was voor de bestuurders van Amarantis en dat bestuurders de beschikking hadden over twee meer dan royale lease – auto’s die een bevestiging behoorden te zijn van hun niet geringe status.

Want dat kon aan die Molenkamp wel overgelaten worden, dat denken in rangen en standen dat bij hem door zijn politie – opleiding uiteraard in hoge mate was ontwikkeld en dat dus bij Amarantis onder zijn verantwoordelijkheid in alle opzichten vorm moest krijgen, allereerst op het hoogste niveau, omdat het daar nu eenmaal het beste warmen is. Waardoor Bert en zijn direkte kollega’s en medebestuurders uiteraard ook een taxivergoeding mochten en moesten scoren en in het bezit waren van een OV Jaarkaart, wat anders dan, 1e klas, omdat je je in die hoedanigheid vanzelfsprekend niet meer tussen het gepeupel kon bewegen. Een tekort van vijftig miljoen met een daaropvolgend faillissement was de logische uitkomst van dit crimineel bestuur dat een hoog zonnekoninggehalte had en dat zowaar nog zijn staartje kreeg in de gouden handdruk van 250.000 euro voor die Molenkamp plus 150.000 euro om het pensioengat dat door zijn gedwongen vertek na zeven jaar bestuur ontstond, te kunnen dichten. Waarbij ook nog eens die lekker afstandelijke smoes kwam dat dit alles kon gebeuren omdat de politiek ooit schaalvergroting in het onderwijs verwarde met kwaliteitsverbetering. Slap gelul. Want een ander woord bestaat er niet voor zulke smoezen die zulk misdadig handelen en besturen proberen af te dekken, terwijl er daarbij altijd wel mensen in het geding zijn. Met verstand en moreel besef. Waaraan het bij die Bert Molenkamp dus op alle fronten ontbroken heeft.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Samenleving en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

7 reacties op Bert Molenkamp: een daderprofiel

 1. RadaR zegt:

  We zitten toevalligerwijs een beetje op het identieke onderwerp vandaag. In mijn verhaal leg ik wat meer de nadruk op de gelegenheid, die de dief maakt. Waarmee ik overigens niks afdoe aan de schets die jij van de persoon Molenkamp tekent. Want het is immers zo, dat je wel dief moet willen zijn. En dat deed deze boef in het strakke pak heel graag.

 2. math zegt:

  Al weer een klootzak, die mijn maandag verziekt. Maar waar is de controle op zo’n gedrag?
  Dag democratie.

 3. Margo zegt:

  Het gaat maar door, moge hij met pek en veren besmeurd door het dorp moeten lopen … En al die andere criminelen in hun mooie posities ook. Is er nog schaamte in de wereld?

 4. Pingback: Bert Molenkamp: een daderprofiel | robschimmert | Lengtesticker | Duidelijke dader herkenning bij cameratoezicht

 5. Aad zegt:

  En nu doorpakken en indien daar voldoende bewijs voor is ook echt vervolgen!
  Niet eerst weer een onderzoekscommisie instellen waardoor we de zaak lekker verder vertragen en moeilijke besluiten kunnen uitstellen, want ook hier heeft de politiek flink wat boter op het hoofd…..

 6. Sietse zegt:

  Er is maar een oplossing,werkkamp in de sahare,en nooit meer vrij.Nederand gaat naar de knoppen door dit gespuis. Er zijn dozijnen van.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s