Een Israëlische aanpak

Soms spreken de feiten genoeg voor zichzelf en hoeft er nauwelijks nog commentaar aan toegevoegd te worden. Zo worden de verhoudingen in het Israëlisch – Palestijns konflikt ineens op scherp gezet en worden ze daardoor zonneklaar voor wie voor zichzelf nog onvoldoende helderheid daarover zou hebben. Wat is namelijk het geval? De Palestijnen hebben bij de Verenigde Naties een aanvraag ingediend voor de status van ‘staat die geen lid is’ van de VN. Wat neerkomt op een erkenning van de Palestijnse staat, die met die aldus verkregen status in eenzelfde positie in en ten opzichte van de VN komt te verkeren als het Vaticaan. Israël, met in haar kielzog de Verenigde Staten, was mordicus tegen en dreigde daarom op voorhand de Palestijnen te zullen straffen als zij deze aanvraag zouden doorzetten, omdat daarmee het vredesproces alleen maar meer gefrustreerd zou worden en instabiliteit een gevolg zou zijn.

De middelen door middel waarvan Israël de Palestijnen wilde aanpakken en straffen, waren de annulering van de afspraken die eerder met de Palestijnen waren gemaakt, de niet – uitbetaling van belastingen die Israël voor de Palestijnse autoriteiten inhoudt en het sneller en meer bouwen van woningen in de Israëlische nederzettingen op de Palestijnse Westelijke Jordaanoever. En alsof dat nog niet genoeg was, stonden ook de annexatie van de grote Israëlische nederzettingenblokken op de bezette Westelijke Jordaanoever plus de omverwerping van de Palestijnse president Mahmoud Abbas op de rol. Waar dus verder niets aan toegevoegd behoeft te worden. Of het moest zijn dat het een stel fijne jongens bij elkaar is dat huist in de regeringsgebouwen in Tel Aviv en Jeruzalem. Waarmee ik me toch even vergat door alsnog mijn gevoel te vertolken en mijn mening aldus te geven.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in De wereld en getagged met , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Een Israëlische aanpak

  1. Emigrant zegt:

    Ach ja, en al die ‘strafmaatregelen’ voeren ze toch wel uit als het hun uitkomt, erkenning of geen erkenning.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s