Opmerkelijke feiten

Ook deze zaterdag heb ik een drieluik van opmerkelijke verhalen die uiteraard weer uit de Angelsaksische wereld afkomstig zijn. Wat de vraag oproept of die omgeving de specifieke voorwaarden in zich heeft om zulke merkwaardige gebeurtenissen en feiten in leven te roepen. Wie heeft daar een antwoord op?

Een afvalbak in het Britse Stoke-on-Trent is ruim twee meter hoog aan een lantaarnpaal opgehangen, waardoor niemand erbij kon. De 45-jarige Gary Challinor, die in een fotowinkel in de straat werkt, zag hoe mensen grote moeite hadden om iets in de bak te gooien. ”We dachten dat de vuilnisbak wel lager zou worden gehangen, maar dat gebeurde niet”. Een andere straatbewoner had gezien hoe gemeentewerkers de afvalbak installeerden en vroeg hen of de bewoners er een basketballer bij zouden krijgen om het vuil erin te gooien. Zover kwam het niet. Nadat de fotowinkelier een klacht had ingediend, werd de bak lager gehangen. Hoe het kwam dat de afvalbak zo hoog hing, is een raadsel. Volgens de gemeente zal het niet meer voorkomen.

In het Engelse Reading heeft de Kerstman afgelopen weekend een half uur op ongeveer vier meter hoogte vastgezeten aan zijn baard. De Kerstman wilde zijn entree maken in een winkelcentrum door de opening van het dak, waaruit hij abseilend naar beneden zou komen. Eenmaal door het dak, kwam de baard van de Kerstman vast te zitten in een haakje aan het klimtouw. Na een half uur werd hij bevrijd. “Hij had ook zijn baard af kunnen doen”, zei marketingmanager Stephanie Maynard van Broad Street Mall tegen BBC. “Maar hij wilde als een echte professional de kinderen niet teleurstellen.”

Een eiland in het zuiden van de Grote Oceaan dat op Google Earth en Google world maps staat aangegeven blijkt volgens Australische wetenschappers niet te bestaan.Ze gingen op zoek naar de mysterieuze landmassa tijdens een speciale expeditie. Het onzichtbare eiland in de Koraalzee staat op de wereldkaarten van Google aangegeven als Sandy Island. Het moet tussen Australië en Nieuw-Caledonië liggen. Het stuk land staat ook aangegeven op The Times Atlas of the World, maar dan met de naam Sable Island, en is bekend bij een Australisch maritiem onderzoeksschip. ”Omdat het eiland op verschillende kaarten is aangegeven, gingen we het bekijken, maar er was helemaal geen eiland”, vertelde Dr. Maria Seton van de expeditie. ”Het is een raadsel en heel bizar. We hebben geen idee hoe het eiland op wereldkaarten terecht is gekomen, maar dat gaan we zeker uitzoeken.”

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Curiosa en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Opmerkelijke feiten

  1. Sjoerd zegt:

    Hey, op zo’n eiland moet je wonen…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s