Een nar in Valkenburg

Voorzover ik het kan overzien, lijkt Limburg nog altijd het patent te hebben op dorpspolitiek, waarin de wethouders met hun kroegpraat en ongebreidelde fantasieën voorop lopen. Want vier jaar lang moeten op de eerste plaats de zieltjes gewonnen blijven worden. Dan pas komt het beleid en bestuur. Waarmee ze haast de rol van meneer pastoor hebben overgenomen om de gemoedsrust van de burger te bewaren. Geen dorp of grotere gemeente die aan dit verschijnsel, dat je bijna een plaag kan noemen, ontkomt. Het kakelt en kletst dat het een lieve lust is. Niet eens in koor, maar achter elkaar door, met de Limburger en het Limburgs Dagblad als de gewenste spreekbuis. Als de kolommen daar maar worden gehaald en de burger bereikt, dan is die weer op zijn wenken bediend en heeft de wethouder ook zijn gerief voor dat enkele moment gehaald. Waarbij het niet dondert hoe. Als het maar geluid heeft gegeven. Geen gek die nog de moeite doet om de inhoud ervan verder te toetsen. Dat is de stand van politiek Limburg zoals die zich uit bij monde van al die dorpsgekken die zich wethouder mogen noemen bij de gratie van de rest van de goegemeente die totaal geen belangstelling heeft om zichzelf zo te profileren of voor de leeuwen te gooien. Het vaandel dragen van de fanfare is nog een eerbaarder en gerespecteerder ambt dan deze rol van duvelstoejager.

Waarvoor je kennelijk in de wieg gelegd moet zijn om dezelfde onzin dagelijks uit te kramen als bijvoorbeeld die wethouder van Valkenburg deed toen het verloop van het WK Wielrennen van twee maanden terug geëvalueerd moest worden. Want kom er maar eens op om zonder enig gegeven bij de hand te hebben de verwachting uit te spreken dat de komende jaren zeker driehonderdduizend wielerfans naar Valkenburg als toerist zullen terugkeren. Alsof die wielerliefhebber die eenzaat is die nog alleen maar in termen van zijn hobby kan denken en handelen. Zo mogelijk nog woester was zijn prognose dat waarschijnlijk alle Belgen de weg naar Valkenburg en het WK – parcours zullen weten te vinden om daar het door Philippe Gilbert behaalde kampioenschap opnieuw te beleven. Met als direkt gevolg daarvan bergen aan revenuen voor de plaatselijke middenstand, die uiteraard aan de lippen hing van die op hol geslagen wethouder die zich dan ook door niets en niemand gehinderd wist en het locale wensdenken dus met die vleug autoriteit mocht bekleden. Want daarvoor is hij op de eerste plaats ingehuurd, om haar op de wenken te bedienen en de lippendienst te bewijzen die zij op de eerste plaats verlangt en waarvoor je dus een nar van dit politiek formaat nodig hebt.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Limburg en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Een nar in Valkenburg

 1. math zegt:

  Valkenburg in top 3 sterkste stijgers ozb
  De onroerendezaakbelasting in de gemeente Valkenburg aan de Geul stijgt volgend jaar meer dan 10 procent.
  Valkenburg staat daarmee in de top 3 van gemeenten met de hoogste stijging van de ozb.
  Dat blijkt uit onderzoek van Vereniging Eigen Huis (VEH) in ruim 100 gemeenten.
  Alleen in de Groningse gemeente De Marne en het Friese Het Bildt is de stijging van onroerendezaakbelasting sterker.
  Gemiddeld betalen huiseigenaren volgend jaar gemiddeld 2,7 procent meer ozb. En dat terwijl in de woz-waarde van woningen voor het derde jaar op rij juist daalt.

 2. Sjoerd zegt:

  Als je Valkenburg op de kaart wil zetten moet je daar heel wat voor over hebben…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s