Over “De rode loper”

Er is al veel publiciteit geweest rond de nieuwe roman van Thomas Rosenboom, “De rode loper”. Elke zichzelf respecterende krant heeft het boek gerecenseerd, zoals de schrijver zelf ook mocht verschijnen in alle denkbare kunst – en boekenprogramma’s op tv. Waarmee alle zegjes daarover nu wel gezegd zijn en het nu aan de mensen in het land is om tot de aanschaf ervan over te gaan. Ik zal dat in elk geval doen, gestimuleerd als ik ben door een deel van een recensie in Dagblad de Limburger, die wat mij betreft op de volgende treffende wijze de sfeer die het boek ademt, geestig samenvat:

De roman is geen pamflet. Daarvoor leef je te zeer mee met Lou, die typische rosenbomer, die vergeefs strevende hoofdpersoon, en zijn sukkelgang door het leven. Dat neemt niet weg dat het genieten geblazen is van Rosenbooms agerende passages tegen de tijdgeest. Tegen de rode loper, het narcisme, de modieuze opvallerij. Met de fiets de Alpe d’Huez op of te paard naar Istanbul om dan de opbrengst van deze door de familie gesponsorde aandachttrekkerij te schenken aan een goed doel en zo in de media te komen. Onderweg wordt dan een blog bijgehouden en alles op Facebook gezet, zodat de rode loper bij thuiskomst terecht verwacht mag worden.”

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Boeken en getagged met , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Over “De rode loper”

  1. Pingback: De rode loper | Ranking the Books

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s