Zwolse dagdromen

Als politicus ben je niet ingehuurd om de dagelijkse problemen van de burger op te lossen. Je bent immers niet de eerste de beste troubleshooter. Je wordt in die rol eerder geacht om wat verder te kijken dan je neus lang is, om lijnen naar de toekomst uit te zetten en een perspectief te bedenken en te schetsen tot een punt aan de horizon, voorzover die zichtbaar is. Met de benen op de grond en realistisch, dat natuurlijk wel. Aan zweverig gedachtengoed en luchtfietserij heeft niemand wat. Bovendien is dat weer een stiel waarvoor anderen hebben doorgeleerd. Dat lijkt het Overijsselse Statenlid voor de PvdA, Dick Buursink, totaal te zijn vergeten sinds Zwolle binnen het bereik van de Hanze – spoorlijn is komen te liggen. Een andere wereld is daardoor voor hem kennelijk geopend, nieuwe einders zijn zo in zijn zicht gekomen.

Met als gevolg dat natuurlijk alles op zijn kop is komen te staan en de vertrouwde aanknopingspunten er ook niet meer zijn. Zodat deze politicus zich te buiten ging, zich bijna te buiten moest gaan aan de ongeremde fantasie om de Thalys maar door te trekken naar Zwolle, alsof zich daar het begin en het eind van de wereld bevindt. Alsof dat de plaats moest worden, waar dit railnetwerk zijn bestemming en vervolmaking diende te vinden. Zwolle en Parijs op een en dezelfde hoogte, met Amsterdam als haast irrelevante halte op dat traject. Zo ongeveer moet het brein van Buursink op die novembermiddag hebben gewerkt toen hij met deze vrijmoedige ontboezeming kwam die eigenlijk uitsluitend en alleen een afspiegeling was van een droom die hem zo moet hebben bedrogen dat hij niet eens meer in de smiezen had dat hij daarmee de lachers geheel op zijn hand heeft gekregen. Met de gedachte bij hen alom dat zij in lange tijd zo’n goeie en zo’n gek niet hadden gehad.

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Politiek en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s