Het meerdere blauw op straat

De afgelopen tien jaar is de veiligheid van de burger het mantra van rechts Nederland geweest, met als de meest welluidende spreekbuis van dat idee Bromsnor Opstelten, die met het oog daarop elke dag wel weer met een nieuw voorstel of plannetje kwam, om de burger zo het gevoel te geven dat er aan hem werd gedacht, maar uiteraard ook om zichzelf toch vooral in het zonlicht te blijven houden. Het motto dat er meer blauw op straat moest komen was het punt waarin die gedachten – en gevoelswereld samenkwam en waaraan ook het hardste werd gewerkt om van al die luchtfietserij toch iets waar en zichtbaar te maken. Wat ik in zijn volle omvang op deze fraaie herfstdag gewaar werd op de weg tussen Spaubeek en Geleen, alhoewel de vraag daarbij meteen gewettigd was of de verschijning van dat blauw op die plaats en op die manier wel de bedoeling was. Want daar stonden ze met zes man sterk op een plek die het langst en het meest door de late en al warme ochtendzon beschenen werd. Met het uitsluitende oogmerk om het naleven van de snelheidsregels ter plekke te meten.

Dus met behulp van die ene lasergun en met vijf man die eventuele overtreders meteen op de bon dienden te slingeren. En dat gebeurde op een moment met de geringste trefkans omdat er dan – zo weet iedere attente burger – eenvoudigweg nauwelijks aanbod van verkeer te verwachten is. Zodat de konstatering alleszins juist genoemd mag worden dat de inzet van mankracht bij die gelegenheid dan wel maximaal was, maar dat de effectiviteit en het rendement ervan de nul sterk moest benaderen. Met als gevolg dat het vertonen van dit vele blauw op straat misschien wel de indruk van veiligheid en de zorg daarom bood, maar tegelijk de plank danig missloeg omdat er niets mee te bereiken viel. Hoogstens de versterking van het al bestaande beeld dat de mond van oom agent wel heel erg groot is, maar dat hij de moed mist om boeven te vangen en ter compensatie daarvan dus de gewone burger erbij lapt, als hij daar al niet staat om de staatskas verder te spekken. Misschien dat Opstelten daar eens verder over kan en wil nadenken om vervolgens zijn zoveelste plannetje te lanceren…..

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Politiek en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Het meerdere blauw op straat

  1. Sjoerd zegt:

    Ach, zolang als ik er geen last van heb…

  2. Nanos zegt:

    Veel blauw op straat geeft eerder een onbehaaglijk gevoel dan een gevoel van veiligheid.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s