Vlinderliefde

Wat vlinderliefde niet vermag, leert het volgende verhaal uit de Verenigde Staten:

Vlinderexpert Maraleen Manos-Jones uit het Amerikaanse New York heeft een monarchvlinder met het vliegtuig naar Mexico gebracht. Manos – Jones vond het beestje in september in haar vlindertuin in New York toen de vlinder nog een rups was. Het dier had er te lang over gedaan om te ontpoppen. De rest van de monarchvlinders was ondertussen al op weg naar het zuiden, waar ze elk jaar overwinteren. Het was te koud om de vlinder alsnog alleen op weg te sturen. “Als ik haar zou laten gaan, zou ze doodgaan”, vertelde de vrouw.

“Maar ze is zo schitterend dat ze het verdient om samen te zijn met haar miljoenen broertjes en zusjes in Mexico.” Vliegtuigmaatschappij Southwest Airlines wilde Manos-Jones en de vlinder helpen bij de tocht. Zij vlogen de vrouw en de vlinder naar San Antonio. Het was niet zeker of het dier de reis van zo’n 3.000 kilometer zou overleven, maar eenmaal aangekomen in Mexico fladderde ze meteen weg. Het beestje kwam nog wel even terug om Maraleen te bedanken. Ze ging op haar hoofd zitten en vloog daarna weg.

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Curiosa en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Vlinderliefde

  1. Sjoerd zegt:

    Wat een beetje liefde al niet kan doen…

  2. Margo zegt:

    Prachtig! Dat zou het eerste item in het journaal moeten zijn ipv die debiel waar je hierboven over schrijft.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s