Een vreemde kwestie

Met onze Europese wereld heeft het volgende verhaal weinig uit te staan. Het bewijst eerder dat de Chinese samenleving zich meer en meer begint te ontwikkeling in de richting van de Amerikaanse samenleving met al haar mallotige bijverschijnselen, waarvan de onderstaande bizarre geschiedenis een sprekend voorbeeld is:

In China heeft een man zijn vrouw aangeklaagd, omdat hij niet tevreden was met het uiterlijk van hun pasgeboren kind. Volgens Jian Feng was het onmogelijk dat hij en zijn knappe vrouw een lelijk kind op de wereld konden zetten. Hij verdacht haar er in eerste instantie van te zijn vreemdgegaan. Na enige tijd ontdekte Feng dat zijn partner haar uiterlijk te danken heeft aan een 70.000 euro kostende plastische chirurgie. Hierop besloot de Chinees de moeder van zijn kind voor de rechter te slepen. De rechter heeft Feng in het gelijk gesteld. De vrouw moet een schadevergoeding van 80.000 euro betalen en bovendien van Feng scheiden. De rechter neemt het haar kwalijk dat ze Feng onder valse voorwendselen in een huwelijk heeft gelokt en vader heeft gemaakt. Wat er met de voogdij over het kind gebeurt, is nog onduidelijk.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Curiosa en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s