Maestro

Over de fantasie van de makers van televisieprogrammamakers lijken wij ons nog geen zorgen te hoeven te maken. Ook op hen is zo te zien het gezegde van toepassing dat onder druk alles vloeibaar wordt. Zie maar eens hun verbeeldingskracht die met de toenemende concurrentie en het groeiende belang van de kijkcijfers waarachtig ongebreideld blijkt en met gemak buiten de oevers treedt van wat wij ons als doodgewone stervelingen voor de geest kunnen halen. Want telkens weer worden wij verrast, om niet te zeggen overrompeld door een volgend format dat aan hun brein ontsproten is en dat je vaker en zeker op het eerste gezicht niet voor mogelijk houdt. Moeten we daar naar gaan kijken, is dan de logische eerste vraag, die vervolgens zijn antwoord krijgt als bij een eerste uitzending zo’n miljoen mensen aan de buis gekluisterd zit om van dat bizarre product te genieten dat er desalniettemin in gaat als koek omdat er kennelijk geen behoorlijke of adequate alternatieven zijn. Waarmee grenzen opnieuw zijn verlegd en we onderweg zijn naar de volgende verbazing over hetgeen men zoal verzonnen krijgt.

Zo ongeveer moet dat proces verlopen waarlangs ons gevoel van en voor kwaliteit langzamerhand in – en wegslijt op de weg naar verarming. En dat wordt nu dus messcherp zichtbaar gemaakt door de nieuwste vondst van de AVRO – programmamakers. Want die hebben bedacht dat het wel eens leuk zou kunnen zijn om Bekende Nederlanders voor de leeuwen van een groot symfonie – orkest te gooien door dat door hen dus zonder kennis van noten of partituur te laten dirigeren. Waarbij de gedachte zal zijn geweest dat je zo amusement en educatie verbindt, oftewel de lol om het falen en het gekluns met het luisteren naar klassieke muziek. Wat uitermate ver gezocht is en misschien wel goed bedoeld. Hoewel ik daar ten zeerste aan twijfel gezien dat altijd aanwezig streven om vooral en snel te scoren. Dat zal dan ook wel het meest beoogd zijn met deze mix die weliswaar voorzien is van een vleugje cultuur, maar uiteindelijk nergens op lijkt, dus onder de ook weer zo voorspelbare naam van ‘Maestro’ de concurrentie met andere kijkcijferkanonnen zo kan aan gaan. Omdat het in smakeloosheid daar ook al niet tegen afsteekt.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Media en getagged met , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op Maestro

  1. math zegt:

    De zoveelste trasch, terwijl er dringend behoefte is en noodzaak om veel meer vorming en kennisoverdracht te brengen. Waarom geen zender met permanent onderwijs in talen, geschiedenis, aardrijkskunde, sociale vaardigheid, rekenen, lezen, en voor gevorderden, filosofie, wiskunde, natuurkunde,biologie, politiek, literatuur en het hele spectrum tot en met klassieke muziek luisteren en bridgen aan toe. Het zou zo weinig kosten en zo veel opbrengen dan al die rotzooi die nou van ned 1 via rtl 4 tot en met sbs 20 over ons wordt uitgestort. Ieder kan zijn tempo bepalen, alles herhalen en terugkijken, overslaan en inhalen naargelang zijn eigen bagage. Waarom geen zender met leesboeken voor slechtzienden.?.

  2. math zegt:

    trash natuurlijk, dat komt nu van gebrekkige opleiding.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s