De woede van de Telegraaf

Uiteraard was dat teveel gevraagd van de Telegraaf en zijn Paul Jansen. Hadden ze daar mooi Mark Rutte en zijn VVD op het schild gehesen, was er toch buiten de waard gerekend en moest er zo maar onderhandeld worden met aartsvijand, de PvdA. Want dat was vanzelfsprekend niet de bedoeling geweest. Daar hadden de mannen van de Basisweg op hun redactieburelen, van waaruit de stemming in Nederland immers wordt bepaald en bestuurd, wel wat anders verwacht. Niet dit in elk geval en zeker niet dat zij als gedogers van dit gesprek plotseling een draai moesten maken, hoewel ze daar vaker en anders wel geoefend in zijn gebleken. Maar in dit geval is het kennelijk overvraagd en is de paniek volledig uitgebroken omdat werkend Nederland, of was het wakker Nederland, in zijn hemd en in de kou dreigt te worden gezet, als we de Telegraaf en Paul Jansen tenminste mogen geloven. Zij hadden hun lezers immers beloofd dat de hypotheekrente-aftrek ongeschonden zou blijven en natuurlijk liep Mark Rutte daar in the blind achteraan, omdat zo dus stemmen te halen waren.

Hoe anders is de werkelijkheid gebleken omdat je het in Nederland nu eenmaal niet alleen voor het zeggen hebt, hoe graag de Telegraaf dat ook zou willen en ook probeert door alleen maar minderheden in het leven te roepen om die weg te kunnen zetten in een verdomhoekje ten gunste dus van die hardwerkende Nederlander die ons land immers overeind houdt en nergens zo goed beschermd wordt als bij de VVD, vindt de Telegraaf tenminste. Maar dan moet die partij dus wel doen wat hoofdredacteur Sjuul Paradijs en zijn rechterhand Jansen vinden en willen. Omdat anders het land weer te klein is en de koppen van de Telegraaf niet groot genoeg. Zoals we de afgelopen dagen hebben kunnen merken toen in Den Haag de gewone man weer eens onrecht leek te worden aangedaan doordat favoriet Mark Rutte van partner wisselde, zijn eigen gang ging en zijn oren niet naar de Basisweg liet hangen. Met geen ander gevolg dan desorientatie en blinde woede bij de Telegraaf en zo maar onverwacht kansen voor Geert, die zijn ziel en zaligheid graag opnieuw aan de duivel zal willen verkopen om gezamenlijk rotzooi te trappen. Want daar zijn beiden meesters in en het meeste bij gebaat.

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Politiek en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

10 reacties op De woede van de Telegraaf

 1. Mack zegt:

  De hypotheekrenteaftrek wordt beperkt, maar tegelijkertijd gaat de IB omlaag, per saldo hebben de niet huizenbezitters dus een voordeel. Zo wilden we het toch?

  • robschimmert zegt:

   Daarom moet ik ook lachen om de stennis die de Telegraaf schopt. Windowdressing heet dat toch?

  • Ximaar zegt:

   @Mack: ‘Niet huizen via de bankhuurders’ krijgen nu minder voordeel. Als je een huis bezit en dus niet via de bank huurt (en dus echt bezit) dan ga je er op vooruit als je IB betaalt. Ik heb een vaag vermoeden dat mijn situatie door wegstreping weinig gaat veranderen. Dwz de kans dat ik meer aan mijn zorgkosten moet gaan betalen is ouderwets groot.

   • Mack zegt:

    Ik begrijp de ophef ook nooit. Het komt uit de lengte of de breedte, of elk voordeel hep ze nadeel.

   • Mack zegt:

    @Ximaar: huren via de bank komt weinig voor. Ik bezit mijn huis ook echt. Dat de hypotheek niet is afgelost, maakt mij geen huurder. Dan had ik de reparatie aan de elektra bekabeling ook niet zelf hoeven betalen.

    • Ximaar zegt:

     @Mack: Ik probeerde er een beter woord voor te vinden, maar ik bedoel de mensen die alleen aflossen en dus feitelijk hun volledige huis kwijt zijn aan de bank als ze dat niet meer doen, die vooral inleveren. Als mensen een kleine hypotheek hebben en een groot deel van het huis is van henzelf dan wordt het een heel ander verhaal.

 2. Anoniem zegt:

  Hoe je het ook bekijkt, we moeten toch samen het gelag betalen en de politici zijn weer de lachende derde.

 3. Sjoerd zegt:

  Hoe je het ook draait of keert, wij betalen het gelag en de politici zijn de lachende derde.

 4. Laurent zegt:

  Rutte en Romney hebben veel gemeen: die nemen gewoon willekeurig welke positie in die ze aan de macht zal brengen. Ooit vertegenwoordigde Rutte de linkervleugel van de VVD, maar door Rita verdonk werd duidelijk dat er iets teveel rechtsrabiaten in die partij zitten om daarmee ergens te kunnen komen. Dus ga je daarna vrolijk met ‘volstrekt normale, heel leuke partijen met hele leuke mensen’ als de PVV en de SGP samenwerken.

  • Mack zegt:

   Nu Wilders een toontje lager moet zingen heb je je pijlen op Rutte gericht? Rutte doet het helemaal niet onaardig voor een premier. Of denk jij soms dat er ooit nog een hervormer opstaat?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s